Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Hoito ja suositukset

Hoito-ohjeet vaihtelevat kalusteiden materiaalien mukaan. Kertaa tästä vinkit, miten huollat muun muassa puu-, rottinki- ja muovikalusteet.

Alumiini

Alumiini on nykyään puutarhakalusteiden yleisin materiaali. Se on kevyttä eikä ruostu. Alumiiniin yhdistetään usein muita materiaaleja, kuten tekstiiliä tai keinorottinkia.

Hoito: Alumiinikalusteet vaativat yleensä hyvin vähän hoitoa ja huoltoa. Ne puhdistetaan miedolla puhdistusaineella, jonka jälkeen ne kuivataan. Talvisäilytyksen tulee olla hyvin tuuletettu, kuiva tila

Keinorottinki

Materiaalia käytetään usein puutarhakalusteissa. Se vaatii hyvin vähän hoitoa ja punotaan käsin hitsattuun alumiinirunkoon. Keinorottinki on eri muotoihin valmistettua muovinarua; litteää, puolipyöreää tai pyöreää ja jolla voi olla erilaisia pintoja.

Hoito: Keinorottinki on lähes huoltovapaa. Se on kuitenkin puhdistettava miedolla puhdistusaineella ja harjalla/sienellä. Talvisäilytys kuivassa paikassa, jossa on hyvä ilmanvaihto, mustan homeen välttämiseksi. Kasvihuoneessa tai lasiterassissa oleva lämpö voi vaikuttaa keinorottinkiin. Jonkinlaista suojausta esim. verholla suositellaan, kun aurinko on voimakas.

Tiikki

Arvokas puulaji, joka kasvaa trooppisessa ilmastossa. Tiikki on loistava materiaali ulkokalusteisiin. Tiikki vain kaunistuu ikääntyessään, koska ulkokäytössä huonekalut muuttuvat hopeanharmaiksi.

Hoito: Puun ruskean sävyn säilyttämiseksi tiikki voidaan öljytä 1-2 kertaa vuodessa. Voit myös jättää tiikin käsittelemättömäksi, jolloin se harmaantuu ajan myötä. On tärkeää pestä kalusteet säännöllisin väliajoin välttääkseen mustaa hometta ja sammaltumista. Tiikki on elävä materiaali, joten pieniä halkeamia ja lautojen vääntymistä voi esiintyä. Tämä on täysin luonnollista ja osa puun viehätystä. Talvisäilytyksessä on tärkeää, että huonekalut pysyvät kuivina ja pääsevät hengittämään.

Bambu

Bambu on eräänlainen nopeasti kasvava ruoho, joka kasvaa trooppisissa ja lauhkeissa ympäristöissä. Bambu kypsyy 4-5 vuodessa ja voi kasvaa 7 metriä vuodessa. Hyvä ja ympäristöystävällinen valinta huonekaluille. Bambu harmaantuu ajan myötä, jos sitä pidetään ulkona.

Hoito: Bambu muuttaa ulkona väriä vuosien varrella. Huonekalut kannattaa sijoittaa katon alle. Puhdista huonekalut pyyhkimällä ne suovalla ja lämpimällä vedellä. Huonekaluja tulisi talvikaudella säilyttää sisätiloissa kuivassa ilmastossa, jossa on hyvä ilmanvaihto, homeen välttämiseksi.

Textilene

Asennetaan usein alumiinirungosta valmistetun huonekalun istuimeen tai selkäosaan. Textilene on muovimateriaali, joka joustaa ja on pehmeä istua. Textilene on huoltovapaa, mutta se voi haalistua ajan myötä.

Hoito: Puhdistetaan miedolla puhdistusaineella ja harjalla/sienellä.

Lasitaso

Lasitasomme ovat valmistettuja karkaistusta lasista, joissa on lasiin poltettu kolmiulotteinen kuvio. Saatavilla eri kuvioilla. Lasitasoilla on myös hyvä naarmuuntumiskestävyys.

Hoito: Puhdistetaan miedolla puhdistusaineella ja harjalla/sienellä.

Tyynyt

Kaikki tyynyt on valmistettu kestävästä polyesteristä tai olefiinista. Kestää kosteutta paremmin kuin tavalliset puuvillakankaat ja materiaalilla on hyvä UV-kestävyys. Kaikki kankaat kuitenkin haalistuvat ajan myötä.

Hoito: Irrotettavat päällysteet pestään alhaisessa lämpötilassa (30 astetta). Muiden tyynyjen osalta suosittelemme tekstiilipesua. Talvella tyynyt säilytetään kuivissa ja hyvin tuuletetuissa tiloissa.

Laminaatti

Korkeapainelaminaatti on levymateriaali, joka koostuu useista hartsilla ja melamiinilla (kovalla muovilla) päällystetyistä paperikerroksista. Levy puristetaan hyvin korkean paineen ja lämmön alla. Erinomainen materiaali käytettäväksi pöytälevyihin.

Hoito: Puhdistetaan miedolla puhdistusaineella ja harjalla/sienellä.