Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Kasvihuoneen perustus ja pohjatyöt

Annamme tässä ennen kasvihuoneen rakennusta tehtäviin pohjatöihin (eristetty perustus / eristämätön perustus) liittyviä ohjeita.

Eristetty perustus

Jos haluat, että kasvihuoneen lämpötila pysyy plussan puolella ympäri vuoden, sinun on tehtävä eristetty perustus ja eristettävä mielellään myös maanvastainen pohja, jotta säästät lämmityskustannuksissa.

 1. Tarkista mitat asennus-ohjeesta, ennen kuin aloitat rakentamisen. Älä käytä kuvastossa olevia mittoja. Merkitse kasvihuoneen paikka ja ota ristimitat. Ristimittojen on oltava samat, jotta kulmat ovat suorat. Kaiva sen jälkeen kuoppa, noin 80 cm, kasvihuoneen ympärille.
 2. On käytännöllistä, jos kasvihuoneessa on sekä sähköt että vesi. Vedä sähkökaapeli ja vesijohto kasvihuoneeseen, ennen kuin aloitat perustuksen tekemisen. Käytä lämpökaapelia, joka suojaa pakkasvaurioilta.
 3. Kaada kuoppaan 5-10 cm:n kerros sepeliä ja muuraa Leca-harkoilla. Laita perustuksen ulkosivuille 5 cm:n paksuisia styroksilevyjä.
 4. Levitä sen jälkeen 5-10 cm styroksia noin 5 cm:n sorakerroksen päälle. Lisää vielä noin 10 cm soraa styroksin päälle.
 5. Tasoita sora ja lisää sitä tarvittaessa, ennen kuin asennat lattian, joka voi koostua kivistä tai sementtilaatoista.
 6. Voit laittaa laattoja/kiviä myös perustuksen ulkopuolelle. Se näyttää hyvältä ja on käytännöllistä etenkin, jos ympärillä on nurmikko.
 7. Kasvihuone ankkuroidaan perustukseen kiila-ankkureiden ja kulmarautojen avulla, jotka voidaan valmistaa sokkelin maa-ankkureista.

Eristämätön perustus

Perustuksen voi tehdä monella eri tavalla. Annamme tässä ennen kasvihuoneen rakennusta tehtäviin pohjatöihin liittyviä ohjeita.

 1. Yksinkertaisin tapa on valaa sokkeli anturoihin, kuten näytämme tällä sivulla. Aloita kaivamalla ruokamultaa pois. Riippuu maaperästä, kuinka paljon maata on kaivettava pois ja kuinka paksu kerros sepeliä tarvitaan. Anturat tulee joka tapauksessa kaivaa roudattomaan syvyyteen (yleensä 60–80 cm), jotta rakennus ei pääse liikkumaan talven aikana. Kaiva kaikki ruokamulta pois ja täytä kuoppa sepelillä. Jätä tilaa noin 20 cm:n verran kivijauhetta tai soraa varten, katso vaihe 3.
 2. Aseta kuitukangas sepelin päälle.
 3. Lisää vielä noin 20 cm:n paksuinen kerros kivijauhetta tai soraa.
 4. Asenna sokkeli ja aseta maa-ankkurit kuoppiin. Vala anturit, vaaita ja ota ristimitat.
 5. Tasoita ja lisää tarvittaessa kivijauhetta/soraa.
 6. Asenna sen jälkeen kasvihuone.
 7. Eristysmuovilevyt asennetaan kasvihuoneen runkoon.
 8. Nyt voit laittaa kivilaatat paikalleen.
 9. Valmista!

Kasvihuone ja viljely inspiraatiota ja lukemista

Vuosi Emilian kasvihuoneessa

Yksi kasvihuoneen parhaista puolista onkin ehdottomasti se, miten tila pidentää kesää. Alkusyksystä kasvihuoneessa on edelleen täysi kesä ja lämmöstä voi nauttia vähän harmaampinakin päivinä.

Viljelyn parantava voima

Päälle päin taiteilija Karl Martindahl näytti elävän unelmaelämää, kun hänen mielenterveytensä yhtäkkiä romahti. Kasvihuoneen hankkimisesta ja viljelyn aloittamisesta tuli tärkeä osa kuntoutumista. ...

Rakenna unelma kasvihuoneesi ja luo viljelyparatiisisi

Wilkensin perheen viljelyparatiisi keskellä Skånea tarjoaa maagisen näkymän Tjörnarpssjölle. Tänä keväänä he rakensivat unelmakasvihuoneensa, Tropic Mural -seinustakasvihuoneen, joka seisoo talon...