Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Kasvihuoneen perustus ja pohjatyöt

On monta tapaa rakentaa perustus. Suosittelemme eristämätöntä perustusta, koska se ei ole yhtä kallis kuin eristetty perustus. Jos haluat tilapäisesti lämmittää kasvihuoneen oleskelua varten, se onnistuu hyvin myös kasvihuoneessa, jossa on eristämätön pohja. Kerromme tässä, miten voit tehdä pohjatyöt eristämätöntä ja eristettyä perustusta varten ennen kuin rakennat kasvihuoneen. Käytä vain materiaaleja, jotka sopivat ulkokäyttöön ja jotka sopivat ympäristöön, johon kasvihuone on sijoitettu.

Eristämätön perustus

Suosittelemme eristämätöntä perustusta, koska pelkät pihakivet ja sora suojaavat maasta tulevalta kosteudelta. Pihakivillä on myös hyvä vedenpoisto-ominaisuus. Annamme tässä ennen kasvihuoneen rakennusta tehtäviin pohjatöihin liittyviä ohjeita.

 1. Merkitse kasvihuoneen paikka ja ota ristimitat. Ristimittojen on oltava samat, jotta kulmat ovat suorat. Aloita kaivamalla ruokamultaa pois. Se miten paljon maata on kaivettava pois, riippuu siitä, millainen maaperä paikalla on.
 2. Yksinkertaisin tapa on valaa sokkeli kiinni valuputkiin. Valuputket on kaivettava roudattomaan syvyyteen asti, jotta vältetään rakenteen liikkuminen talven aikana. Kaiva kaikki ruokamulta pois ja täytä kuoppa sepelillä.
 3. Laita kuitukangas maahan.
 4. Täytä soralla ja kivituhkalla kivetykseen asti.
 5. Asenna sokkeli, vala kasvihuoneen sokkeli kiinni valurautojen avulla valuputkiin, vaaitse ja mittaa diagonaalimitta.
 6. Tasaa ja täytä tarvittaessa soralla tai kivituhkalla.
 7. Asenna sen jälkeen kasvihuone. Jos sinulla on kasvihuone ilman muuria, voit helpottaa asennusta laittamalla pihakivet jo ennen kasvihuoneen asentamista.
 8. Nyt voit laittaa kivilaatat paikalleen.

Eristetty perustus

Kasvihuoneeseen on mahdollista rakentaa eristetty perustus, mutta emme suosittele sitä, koska suuren kasvihuoneen lämmittäminen on kallista. Jos haluat, että kasvihuoneessasi on plusasteita kasvien talvettamista varten, käytä tuotteita talvettamista varten. Jos valitset maaeristetyn perustuksen, voit katsoa yksinkertaistetun ohjeen alta.  

 1. Merkitse kasvihuoneen paikka ja ota ristimitat. Ristimittojen on oltava samat, jotta kulmat ovat suorat. Kaiva sen jälkeen kuoppa roudattomaan syvyyteen koko kasvihuoneen ympärille.
 2. On käytännöllistä, että sähkö ja vesi tulevat kasvihuoneeseen. Vedä sähkö- ja vesijohdot ennen kuin aloitat perustuksen rakentamisen.
 3. Täytä kuoppa sepelillä ja muuraa Leca-harkoilla. Laita EPS-eristyslevyt perustuksen ulkosivulle.
 4. Laita sitten EPS-eristelevy sorakerroksen päälle. Laita lisää soraa EPS-eristelevyn päälle.
 5. Tasoita sora ja lisää tarvittaessa soraa/kivituhkaa ennen kuin asennat lattian, joka voi koostua kivistä tai sementtilaatoista.
 6. Kasvihuone ankkuroidaan perustukseen sopivien ruuvien ja tarvittaessa kulmarautojen avulla.

Pihakiviä kannattaa laittaa myös kasvihuoneen ympärille. Se näyttää tyylikkäältä ja ennen kaikkea se on käytännöllistä, jos sinulla on nurmikko kasvihuoneen ympärillä. Ennen kuin aloitat kasvihuoneen rakentamisen on tärkeää tarkastaa mitta asennusohjeesta. Älä käytä kuvaston mittaa.


Kasvihuone ja viljely inspiraatiota ja lukemista

Vuosi Emilian kasvihuoneessa

Yksi kasvihuoneen parhaista puolista onkin ehdottomasti se, miten tila pidentää kesää. Alkusyksystä kasvihuoneessa on edelleen täysi kesä ja lämmöstä voi nauttia vähän harmaampinakin päivinä.

Viljelyn parantava voima

Päälle päin taiteilija Karl Martindahl näytti elävän unelmaelämää, kun hänen mielenterveytensä yhtäkkiä romahti. Kasvihuoneen hankkimisesta ja viljelyn aloittamisesta tuli tärkeä osa kuntoutumista. ...

Unelma kasvihuone

Rakenna unelmakasvihuoneesi ja luo viljelyparatiisisi

Wilkensin perheen viljelyparatiisi keskellä Skånea tarjoaa maagisen näkymän Tjörnarpssjölle. Tänä keväänä he rakensivat unelmakasvihuoneensa, Tropic Mural -seinustakasvihuoneen, joka seisoo talon...