Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Puuleikkausta metsässä

Tie kiemurtelee metsän läpi, jossa on isoja, kauniita mäntyjä. Tätä tietä lapset kävelivät kouluun kauan sitten. Aurinko kurkistaa esiin ja talo edessäni näyttää melkein satumaailmasta otetulta: suuri, komea ja täysin valkoinen – täällä Rebecca asuu perheensä kanssa. Nykyään koulu on muuttunut unelmakodiksi, keskelle luontoa.

Västervikin vanha koulu rakennettiin 1800-luvun lopulla. Kun Rebecca ja Alexander osti talon, se oli ollut yksityisomistuksessa jonkin aikaa ja remontin tarve oli suuri.
- Olimme miettinyt talon ostoa jo pidemmän aikaa, mutta tarjouskilpailun voitto muita halukkaita vastaan tuntui vaikealta, Rebecca sanoo.

Alexander tiesi vanhasta koulusta jo lapsuudestaan, koska hänen setänsä ja serkut asuvat viereisellä maatilalla. Vuonna 2017 he ajoivat talon ohi, joka oli tuolloin ollut tyhjänä kahden vuoden ajan. Tuntui heti, että talossa oli jotain erityistä, joten Alexander otti yhteyttä sen omistajaan. Omistaja sanoi myyvänsä mielellään, mutta korosti samalla haluavansa, että se "päätyisi oikeisiin käsiin".

- Saimme luvan katsoa taloa ja sitten kaikki sujui nopeasti. Yhtäkkiä meistä tuli talononomistajia, sanoo Rebecca. He ostivat talon huhtikuussa 2017 ja aloittivat remontin heti. He halusivat palauttaa taloon vanhan tunteen, mutta samalla mukauttaa sitä modernin perheen kodiksi. Jo ennen talon ostoa pariskunnalla oli yhteinen unelma lasiterassin rakentamisesta – luonnon päästämistä sisään, ja ulkona olemista, vaikkakin sisällä. Puutarhan tunne sisällä!

- Halusimme korkean kattokorkeuden ihanan tilavuuden takia. Ja oli tärkeää, että tilaa voisi käyttää ympäri vuoden, Alexander sanoo. Tuntui myös erittäin tärkeältä, että lasiterassi sulautuisi taloon, joten satulakatto oli päivänselvä valinta talon luonteen vuoksi. Alexander rakensi lasiterassin itse, isänsä hyvällä avustuksella, kun liimapuurunko oli tarkoitus pystyttää.

Vanhassa koulurakennuksessa on kauniita puuleikattuja yksityiskohtia ja Alexander halusi samanlaisia yksityiskohtia lasiterassiin, jotta rakennukset harmonisoituisivat. Alexander käytti paljon aikaa puuleikkauksiin, ja hän on suurella kärsivällisyydellä mittaillut talon vanhoja puuleikkauksia ja tehnyt niistä malleja, jotta lasiterassin puuleikkaukset muistuttaisivat talon vastaavia. Lasiterassin ulkopuolelle Aleksanteri on rakentanut suuren puisen terassin ja siitä portaat alas nurmikolle. Terassilla on iso ulkokeittiö uunilla, jossa perhe leipoo pizzaa. On kätevää, että ulkokeittiö on niin lähellä lasiterassia, Rebecca sanoo. Eniten Rebecca on tyytyväinen isoon tiiliseinään, joka on talon seinää vasten.
- Alexander halusi ehdottomasti valkoiseksi maalatun puupaneelin, mutta olin hieman itsepäinen, enkä halunnut antaa periksi. Olin nähnyt niin hienon laatan rautakaupassa ja tiesin sen antavan lasiterassille juuri oikean, vanhanaikaisen tunnelman ja hieman luonnetta. Ja olen niin tyytyväinen!

Satulakattoiset lasiterassit

Valitessasi Satulakaton saat ilmavan lasiterassin, jossa on reilu kattokorkeus ja paljon tilaa. Satulakattomallinen lasiterassi sulautuu hyvin omaan taloosi. Satulakattomallinen lasiterassi avautuu kohti luontoa – kaikkiin suuntiin. Puoliläpinäkyvä katto voimistaa tunnetta, että olet sisä- ja ulkotilan rajamaalla. Loppukesällä ja syksyllä voit vahvistaa kattokorkeutta valaistuksella – joko suurella ja laajalla kattolampulla tai ylöspäin suunnatuilla spottivaloilla, jotka luovat miellyttävän epäsuoran valon.