Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Valitse lasiterassisi käytön ja kauden mukaan

Lasiterasseissa on eroja. Lasiterassia suunniteltaessa on tärkeää ajatella perustaa, kirjaimellisesti. Kokonaiseristyskyky ratkaisee, kuinka pitkän kauden lasiterassia voi käyttää niin, että siitä voi nauttia mukavasti.

Meiltä löydät lasiterassielementit jokaiseen vuodenaikaan
Nainen ja lapset mustan lasiterassin edustalla

Mitä tarpeita sinulla on?
Jos aiot rakentaa lasiterassin kesämökin yhteyteen, ”kesähuone”, joka tarjoaa kodikkaan tilan ja sääsuojan, voi riittää. Asunnon lasiterassista puolestaan tulee yleensä ylimääräinen olohuone, jota halutaan käyttää mahdollisimman paljon ympäri vuoden. Tällöin lasiterassi on voitava lämmittää – mielellään lämpötaloudellisesti. Tämä asettaa vaatimuksia eristyskyvylle ja lasiterassin tiiviydelle. Talvipuutarha, jota voidaan käyttää ympäri vuoden, on todella edullinen vaihtoehto perinteiselle talon lisärakennukselle.

Huone koko loppuelämäksi
Lasiterassi on investointi, joka parantaa elämänlaatuasi. Se tarjoaa runsaasti tilaa aterioita, rentoutumista ja juhlia varten. Voit nauttia vuorokauden ja luonnon muutoksista ilman, että sinun tarvitsee huolehtia säästä. Willab Gardenin korkea laatu takaa, että saat erittäin pitkäikäisen lasiterassin, joka lisäksi nostaa asuntosi arvoa. Lasiterassi on siis huone koko loppuelämäksi.

Minkä elementtijärjestelmän valitsen?
Lue lisää eri elementtijärjestelmistämme ja siitä, mikä elementti kannattaa valita mitäkin kautta varten. Meillä on sekä liukuelementtejä että taite-elementtejä lasiterassia varten.

Kautemme

Willab Garden on helpottanut tehtävääsi ja jakanut lasiterassit neljään eri kauteen. Lisäksi kunkin kauden alta löytyy sopiva eristyskatto, sopivat elementit ja suositeltu perustustyyppi.

Kesä
Lasiterassit, jotka on sovitettu käytettäviksi kesäkuukausina, yleensä toukokuusta syyskuuhun. Eristyskatolla ja lasiterassiosilla on vähäinen eristyskyky, mutta ne antavat kunnon suojan sadetta ja tuulta vastaan. Lasiterassielementit: WG 25. 4 mm:n turvalasi, viisi kertaa vahvempi kuin tavallinen lasi. Eristysarvo U 5,7. Eristyskatto: 10 mm:n eristyskatto X-rakenteella. Eristysarvo U 2,5. Perustus: Puuterassi, kivilaatta tai valettu betonilaatta.

Kesä Plus
Lasiterassit, jotka lisäävät kesäkuukausia. Lasiterassia voi yleensä käyttää huhti-/toukokuusta syys-/lokakuuhun asti. Elementtien eristysteho on hieman parempi. Käytä lämpötuuletinta tilapäistä lämmitystä varten kauden aikana. Lasiterassielementit: WG 40. 4 mm:n turva- ja energialasi vähentää huurtumisen vaaraa. Eristysarvo U 3,9. Eristyskatto: Vaihtoehto 1.16 mm:n eristyskatto X-rakenteella. Eristysarvo U 2,0. Vaihtoehto 2.20 mm:n eristyskatto X-rakenteella ja monikerrosrakenteella parantaa eristyskykyä. Eristysarvo U 1,5. Perustus: Puuterassi, kivilaatta tai valettu betonilaatta.

Kevät-syksy
Lasiterassi, jota voi lämmittää ja käyttää keväästä syksyyn, eli voit nauttia ulkona olosta pidempään. Jotta miellyttävä lämpötila jakautuu tasaisesti koko lasiterassille, suosittelemme eristettyä perustusta. Lasiterassielementit: WG 50. 17 mm:n turva- ja eristyslasi, hyvä eristyskyky. Eristysarvo U 2,9. Eristyskatto: 25 mm:n eristyskatto X-rakenteella. Eristysarvo U 1,3. Perustus: Eristetty puuterassi, valettu betonilaatta, mahd. lattialämmityksellä tai rossipohjalla.

Kevät-syksy Plus
Maksimoi lasiterassikauden varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Jotta miellyttävä lämpötila jakautuu tasaisesti koko lasiterassille, suosittelemme eristettyä perustusta. Lasiterassielementit: WG 62eco/WG 62neo ja WG 65. 17 mm:n turva- ja eristyslasi, jolla on parempi eristyskyky. Eristysarvo U 1,6. Eristyskatto: 32 mm:n eristyskatto X-rakenteella. Eristysarvo U 1,1. Perustus: Eristetty puuterassi, valettu betonilaatta, mahd. lattialämmityksellä tai rossipohjalla.

Talvipuutarha
Lasiterassit ympärivuotiseen käyttöön. Talvipuutarhan eristyskyky on erittäin hyvä, ja sen elementeissä on katkaistut kylmäsillat. Tämä takaa hyvän lämpömukavuuden ja lämpötaloudellisuuden myös lämmitettäessä talvella. Lasiterassielementit: WG 80. 24 mm:n turva- ja eristyslasi talvi Erittäin hyvä eristyskyky. Eristysarvo U 1,1. Eristyskatto: 40 mm:n eristyskatto X-rakenteella. Eristysarvo U 1,0. Perustus: Valettu betonilaatta lattialämmityksellä.

Talvipuutarha Plus
Lasiterassi ympärivuotiseen käyttöön. Talvipuutarhalla on erittäin hyvä eristyskyky, ja siinä on kaksinkertaisesti katkaistut kylmäsillat. Tämä takaa hyvän lämpömukavuuden ja lämpötaloudellisuuden myös lämmitettäessä talvella. Lasiterassielementit: Vaihtoehto 1. WG 82. 24 mm:n turvaja eristyslasi talvi Eristysarvo U 1,0. Vaihtoehto 2. WG 95. 24 mm:n turvaja eristyslasi talvi Eristysarvo U 1,0. Eristyskatto: 50 mm:n eristyskatto X-rakenteella. Eristysarvo U 0,86. Perustus: Valettu betonilaatta lattialämmityksellä.

Suosittelemme valettua betonilaattaa kaikkiin lasiterasseihin. Osta perustuspakettimme, jotta valaminen sujuu vaivattomammin, lue lisää »


Talvipuutarha – talvikuntoon laitettu lasiterassi

Talvipuutarha on loistava lisähuone seurusteluun, juhlille tai vain rentoutumiseen vuoden ympäri. Talvipuutarha on mielestämme talvieristetty lasiterassi, joka voidaan lämmittää huoneenlämpöiseksi...

Ennen lasiterassin rakentamista

Lasiterassin suunnittelun ja tilauksen yhteydessä on mietittävä monia tärkeitä seikkoja. Autamme sinua tässä pääsemään alkuun.

Oikea lasi oikeaan kauteen

Vertaa eri järjestelmien välistä muotoilua ja toimintoja. Mieti tarkkaan läpi miten lasiterassia tullaan käyttämään ja mitä mukavuuteen liittyviä vaatimuksia sinulla on ottaen huomioon eri...