Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Rakenna kasvihuone

Vihreä keidas, jossa voi kasvattaa vihanneksia ja kukkia, paikka lukemista, seurustelua ja kahvihetkiä varten vai molempien yhdistelmä? Willab Gardenin kasvihuoneet tarjoavat monia mahdollisuuksia! Kuinka suuren kasvihuoneen ostan? Voiko sen sijoittaa mihin tahansa paikkaan puutarhassa? Miten eri mallit eroavat toisistaan? Tarvitaanko rakennuslupa? Kun olet rakentamassa kasvihuonetta, kannattaa kysyä neuvoa asiantuntijalta. Meillä Willab Gardenilla on paljon kokemusta kasvihuoneista ja suurin osa tuhansista asiakkaistamme asentaa kasvihuoneensa itse.

Maxi 4

Kasvihuoneen valitseminen 

Kun suunnittelet kasvihuoneen rakentamista, mieti seuraavia asioita:

  • Mihin kasvihuonetta käytetään? Pelkkään viljelyyn vai onko sitä tarkoitus käyttää myös huvimajana
  • Millainen tontti on ja kuinka paljon tilaa puutarhassa on kasvihuoneelle? Mistä malleista pidät eniten ja miten ne sopivat yhteen talosi kanssa? Aiotko rakentaa seinustakasvihuoneen vai erillisen kasvihuoneen?
  • Tässä muutamia neuvoja avuksi kasvihuoneen valintaan. Rakennanko kasvihuoneen itse vai palkkaanko siihen jonkun muun?

Tuohon on vaikea vastata, sillä se riippuu täysin edellytyksistäsi. Oletko kätevä käsistäsi, tykkäät nikkaroida ja korjailla? Vai saatko puistatuksia jo nähdessäsi asennusohjeen? Meillä on tapana sanoa, että perustaidot omaavalla ei ole mitään vaikeuksia rakentaa kasvihuonetta itse ja suuri osa asiakkaistamme tekeekin niin. Kannattaa ehkä palkata apua pohjatöihin, jotka ovat raskaita ja jotka sujuvat huomattavasti helpommin kaivinkoneella. Myös kasvihuoneen asennukseen tarvitaan avustaja.

Jos haluat käyttää aikasi muuhun ja antaa kokeneen asentajan hoitaa kasvihuoneen rakentamisen, Willab Gardenilla on suuri verkosto valtuutettuja asentajia mm. kasvihuoneille.

Rakennuslupa kasvihuoneelle

Ota selvää kuntasi rakentamismääräyksistä. Silloin voit huomioida mahdolliset rajoitukset jo suunnitteluvaiheessa! Asiantuntevat myyjämme vastaavat mielellään kysymyksiisi.

Rakenna myrskynkestävä kasvihuone - Green Room Classic tyylikäs kasvihuone puutarhaan

Perustukset sokkelilla varustetulle kasvihuoneelle

Yksinkertainen tapa kiinnittää kasvihuone on sijoittaa se sokkelin päälle. Willab Gardenin kasvihuoneiden sokkeleissa on ankkurointiraudat, jotka valetaan betoniin. Tässä on kuva miltä se näyttää.

Muista tarkistaa, että kaikki on vaakasuorassa (ts. ettei mikään kallistu mihinkään suuntaan) ja tarkistaa ristimitat ennen laatan valamista. Tässä on yksityiskohtainen kuvaus eristetyn ja eristämättömän perustuksen valamisesta.

Perustukset muurilla varustetulle kasvihuoneelle

Muuratulle perustukselle asennettu kasvihuone luo erityisen tunnelman ja antaa rustiikin vaikutelman. Muurin rakentaminen vaatii hieman enemmän työtä ennen kasvihuoneprofiilien asennusta.

Valitset itse muurin materiaalit ja ostat ne erikseen. Tarjolla on lukuisia vaihtoehtoja, joilla voit tehdä kasvihuoneestasi yksilöllisen. Voit esimerkiksi käyttää vanhoja tiiliä, joissa on kaunis patina. Willab Garden piirtää muuripiirustukset kasvihuoneellesi, kun ostat kasvihuoneen meiltä.

Muuri on perustettava routimattomaan syvyyteen. Vala tuohon syvyyteen anturat. jotka toimivat muurin perustuksena. Kun anturat ovat kovettuneet, muuraa niiden päälle perusmuuri leca-harkoista maanpinnan tasoon. Rakenna sitten muuri leca-harkkojen päälle. Jos valitsit rapatun muurin, voit muurata myös muurin leca-harkoista. Tässä kasvihuonebloggarimme Rebecca näyttää, kuinka hän rakensi kasvihuoneensa muurille.

Tiivistä huolella muurin yläpinta. Muuri saattaa halkeilla pakkasessa, jos siihen pääsee tunkeutumaan vettä.

 Willab Gardenin valkoinen Gothic kasvihuone muuratulla perustalla

Kasvihuoneen asennus

Vihdoinkin pääset asentamaan! Tässä on 5 vinkkiä kasvihuoneasiantuntijaltamme Rebeccalta, joka on oman hienon muurikasvihuoneensa lisäksi asentanut monta hienoa kasvihuonetta!

5 asennusvinkkiä

Tutustu asennusohjeeseen

Lue asennusohje ENNEN kuin aloitat asentamisen! Älä aloita kasvihuoneen asennusta ennen kuin olet lukenut koko asennusohjeen huolella. Tarkista, että kaikki on vaakasuorassa ja tarkista sokkeliprofiilin ristimitta varmistaaksesi, että kaikki kulmat ovat oikein.

Kasvihuoneen rungon pitkien sivujen tulee kaartua sisään

Kasvihuoneessa tulee olla kupera harja ja sisään kaartuvat pitkät sivut asennuksen aikana. Kaikki asettuu oikein paikalleen, kun painavat lasit asennetaan paikalleen. Koskee pitkää kasvihuonetta.

Maksimoi ilmankierto

Sijoita kattoikkunat vinoittain eri lappeille, jolloin saadaan paras mahdollinen ilmankierto.

Kaikki lasit samalla kertaa

Rakenna ensin runko, kasvihuoneen luuranko, valmiiksi. Asenna sitten lasit. Varmista, että lasitus valmistuu yhden päivän aikana. Jos yöllä nousee kova tuuli, se voi tarttua puolivalmiin kasvihuoneen laseihin ja repiä ne irti.

Jälkikiristä

Jälkikiristä kaikki mutterit! Tee se tasaisin väliajoin, erityisesti ennen talvea, jotta kasvihuone kestää tuuli- ja lumikuorman.

Kasvihuoneen hoito

Kasvihuoneen katolla ei saa olla lunta, joten lumi on poistettava sateen jälkeen. Katso ohjeet aikaisemmin julkaisemastamme kasvihuoneen myrsky- ja talvivarmistusoppaasta.

Maaginen kasvihuone Båstadissa


Suunnittele helposti kasvihuoneesi

Digitaalisen suunnittelutyökalun avulla


Kasvihuoneen lattia

- inspiroidu täällä

Kasvihuone joka kestää myrskyt ja tuulet on Willab Gardenin myrskynkestävä kasvihuone

Myrskynkestävä kasvihuone

Green Room kasvihuoneella on 5 vuoden myrskytakuu!

Katso kaikki mallit

Kasvihuoneen asennusvideot

Katso esimerkki asennuvideot täältä!


Valtuutetut asentajat

Tarvitsetko apua asentamiseen? Palkkaa valtuutettu asentajamme.