Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Rakenna lasiterassi

Lasiterassin rakentamiseen pätee sama kuin kaikkiin muihinkin rakennusprojekteihin – valmisteluvaihe on tärkein, jotta lopputuloksesta tulisi paras mahdollinen!

Olemme auttaneet jo noin tuhatta asiakasta lasiterassin rakentamisessa lähes 30 vuoden aikana. Tälle sivulle olemme koonneet tietoa siitä, mitä pitää ottaa huomioon ennen lasiterassin rakentamista, rakentamisen aikana ja sen jälkeen. Vieraile toki myös jossakin esittelytilassamme, jos aiot rakentaa lasiterassin. Niissä näet lasiterassimme inspiroivissa ympäristöissä ja voit puhua myyjiemme kanssa.

Lasiterassi Pulpetti pidennetyllä katolla, musta moderni lasiterassi.

Ennen kuin aloitat

Kun aloitat lasiterassin suunnittelun, pohdittavana on useita seikkoja. Valmistautumisen myötä kuva unelmiesi kasvihuoneesta selkiytyy ja lopputuloksena on lasiterassi, johon olet täysin tyytyväinen. Katsele kuvia lasiterasseista ja hanki innoitusta muiden tekemistä ratkaisuista.

Rakennuslupa lasiterassia varten

Useimmiten sinun ei tarvitse hakea rakennuslupaa lasiterassiasi varten, jos se on kooltaan alle 25 m². Jos lasiterassi on liitetty olemassa olevaan taloon, sitä varten ei sääntöjen mukaan tarvita rakennuslupaa, jos se on kooltaan enintään 15 m². Toki on olemassa useita muitakin vaikuttavia seikkoja, kuten etäisyys naapureihin ja mitä muita rakennuksia tontilla on. Lue lisää lasiterassien rakennusluvista täältä. 

Lasiterassi kesäkäyttöön vai talvipuutarha

Se, milloin haluat käyttää lasiterassiasi, on yksi ensimmäisistä asioista, joita sinun on pohdittava. Haluatko lasiterassin vain kesäkäyttöön vai sellaisen, jota voi käyttää myös talvella? Helpottaaksemme valintaasi olemme jakaneet tuotteemme eri sesonkeihin, jotka osoittavat, minä vuodenaikoina lasiterassi on tarkoitettu käytettäväksi.

Valoisa ja raikas lasiterassi korkea katto sisustettu syksyn väreillä.

Aloita hahmottelu Lasiterassiopas-suunnittelutyökalullamme

Digitaalisen Lasiterassiopas-suunnittelutyökalumme avulla rakennat unelmiesi lasiterassin 3D:nä. Testaa eri malleja, kokoja ja värejä. Näet myös eri toteutusten kustannukset suoraan verkossa.

Kokonainen lasiterassi

Yksinkertaisinta on valita jokin kokonaisista lasiterasseistamme. Ne ovat valmiita pakettiratkaisuja, jotka ovat samalla joustavia ja joita voidaan mukauttaa omien toiveidesi mukaan. Pakettiin sisältyy runko, lasielementit/paneeliseinät ja katto. Voit jopa valita rungon määrämittaan katkaistuna ja pohjamaalattuna, niin pääset rakentamaan nopeammin.

Perustus ja runko

On tärkeää pohtia, millaiselle alustalle rakennat lasiterassisi, sillä se muodostaa koko lasiterassin perustan. Miten lasiterassisi perustukset tehdään? Suunnitteletko valettua laattaa, anturoiden päälle rakentamista vai lasiterassin asentamista olemassa olevan puuterassin päälle? Ja millaisen rungon haluat – liimapuuta vai alumiinia? Suosittelemme lukemaan oppaamme lasiterassin peruselementeistä ja huomioon otettavista asioita. Saat siitä hyviä vinkkejä ja neuvoja.

Lasiterassi Pulpeti, valkoinen liimapuu ja lasiosat kevät-syksy.

Lumivyöhykkeet

Lasiterassin rakentamisessa asuinpaikallasi on väliä, sillä se vaikuttaa rakenteen mitoitukseen. Katso kartasta, millä lumivyöhykkeellä asut.

Elementit ja katot

Lasielementtien valinta riippuu siitä, minä vuodenaikoina haluat käyttää lasiterassia. Meillä on sekä talvieristettyjä että yksinkertaisempia lasielementtejä ja erittäin hyvin eristettyjä julkisivuelementtejä talon laajennusosia varten. Tutustu kaikkiin malleihimme täällä. Voit myös valita paneelit joihinkin seinien osiin tai kokonaisille sivuille.

Lasiterassin ilmanvaihto

Lasiterassin ilmanvaihto on asia, jonka monet unohtavat ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa. Hyvä ilmanvaihto on fiksua suunnitella jo projektin alussa – lue lisää täältä.

Lasiterssi alumiinirungolla ja lasikatolla, sisustettu tyylikkäillä huonekaluilla ja syksyn väreillä.

Lasiterassin katto

Lasikatto, peltikatto vai kennomuovikatto? Valitse itse – Willab Gardenilla on useita kattotyyppejä, jotka soveltuvat hyvin lasiterasseihin ja muihin rakennuksiin.

Näin rakennat lasiterassin – vaihe vaiheelta

Täällä näet lasiterassin rakentamisen vaiheet, kun se asennetaan teille kotiin.

Tarvitsetko apua rakentamiseen?

Jos sinulla ei ole aikaa tai taitoa rakentaa lasiterassiasi itse, apua on saatavilla! Olemme valtuuttaneet itsenäisiä asentajia, jotka toimivat eri puolilla maata. Valtuutus on koulutus, jonka kautta asentajat ovat tutustuneet tuotteisiin ja oppineet tärkeitä taitoja siitä, miten Willab Gardenin lasiterassit asennetaan. Löydä lähin asentaja täältä!

Lasiterassitarvikkeet

Meiltä löydät kaiken, mitä tarvitset viihtyisän ja käytännöllisen lasiterassin luomiseen, ja fiksut lasiterassiratkaisumme ovat piste i:n päälle. Willab Gardenilla on monenlaisia aurinkosuojia eri hintaluokissa, kaikkea moottorikäyttöisistä markiiseista yksinkertaisempiin kankaisiin aurinkosuojakattoihin. Kauniit lamelliverhomme ovat myös hyvin suosittuja, ja ne toimivat sekä näkö- että aurinkosuojana.

Muita mietittäviä asioita, kun aiot rakentaa lasiterassin

Toimitus, takuut, vakuutus ja kuljetus. Lisätietoja »

Lasiterassin hoito-ohjeet

Kun lasiterassi on asennettu paikoilleen, se tarvitsee huoltoa pysyäkseen mahdollisimman hyvässä kunnossa. Olemme koonneet yksinkertaisia vinkkejä ja neuvoja, jotka on hyvä pitää mielessä – tutustu lasiterassiemme hoito-ohjeisiin täällä.