Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Orangeria - Välimeri lähelläsi

Willab Gardenilla on erilaisia kasvihuoneita, joita voi käyttää orangeriana. Luo orangeria, johon voit kerätä kaikki suosikkikasvisi, ja luo ihana Välimeren tunnelma. Valittavissa useita eri malleja: Meillä on sekä erillisiä kasvihuoneita että seinustakasvihuoneita, joita voit käyttää orangeriana.

Orangeria merkitsee eri asioita eri ihmisille. Jotkut yhdistävät sen kasvihuoneeseen, jossa voi talvettaa kasveja, toiset taas Välimereen ja sitruskasveihin. Willab Gardenin eri kasvihuonemalleilla voit luoda juuri sellaisen orangerian kuin haluat. Alta löytyy joitakin esimerkkejä kasvihuoneista, joita mielestämme voisi käyttää orangeriana.

Aiotko rakentaa orangerian itse? Willab Garden voi suunnitella sellaisen kasvihuoneen, jonka haluat. Voit valita värin, oven sijainnin ja muotoilun. Tilaa oma, ainutlaatuinen orangeriasi meiltä!

Orangeria on, alkuperäisen merkityksen mukaan, lämmitetty kasvihuone kasvien ja puiden talvettamiseen. Kasvihuone on kesäajan lämmin ja kostea, joka tekee sen, että kasvit viihtyvät hyvin.

Talvella taas on myös kasvihuoneessa kylmä. Järkevä valinta on esimerkiksi hankkia eristävä talvehtimishuone kasvihuoneen sisälle esimerkiksi Välimeren kasveille – lue lisää täältä. 

Orangerian historia

Sana orangeria tulee ranskan kielen appelsiini sanasta: ”orange”. Jo varhain 1500-luvulla oli huippu muodikasta omistaa useita sitruspuita linnan puutarhassa. Sitrushedelmien puuta kutsuttiin ”orangeriksi”. Jälkeenpäin keksittiin, että puut ja kasvit voivat olla ruukuissa ja ne voidaan nostaa lämmitettyyn kasvihuoneeseen talveksi.

Näissä ”kasvihuoneissa” tai orangerioissa oli suuret ikkunat etelää kohti ja esimerkiksi muurattu seinä pohjoista päin.  Ne lämmitettiin takoilla kellarissa. Kesäisin orangeria käytettiin usein juhlien järjestämiseen. (Lähde: Wikipedia)