Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Tippukastelu

Tippukastelu on paras apukeino, jos aiot jättää kasvit pidemmäksi ajaksi yksin tai haluat nauttia kasvien hoidosta ilman, että sinun tarvitsee jatkuvasti huolehtia kastelusta. Jos valitset Hydromatin, vesi lämmitetään ja sitä annostellaan sopivasti sen mukaan, millaiseksi säädät virran. Lisäksi veteen voi lisätä ravinneliuosta käyttäessäsi tippukastelujärjestelmää.

Tippakastelu, jota kutsutaan myös nimellä tippakastelu tai tippairrigaatio, on kasvien kastelumenetelmä, jossa vesi tiputetaan hitaasti ja tasaisesti kasvien juurivyöhykkeelle. Tämä voidaan tehdä käyttämällä putkistoja, letkuja tai emitterejä, jotka toimittavat vettä jokaiselle kasville yksilöllisesti.

Tippakastelu tarjoaa monia etuja perinteisiin kastelumenetelmiin verrattuna, kuten veden säästö ja vähentynyt haihtuminen ja valumavesi. Tämä menetelmä on myös tarkempi ja tehokkaampi, ja se voi auttaa vähentämään kasvien yli- tai alikastelun riskiä.

Tippakastelua voidaan käyttää monissa erilaisissa tilanteissa, kuten puutarhanhoidossa, maataloudessa ja kotipuutarhoissa. Se on erityisen hyödyllinen alueilla, joilla on rajoitettu pääsy veteen tai kuivissa ilmastoissa.