Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Etsitkö inspiraatiota pergolan rakentamiseen terassille? Perinteinen pergola on puutarhakuja, joka on katettu köynnöskasveilla. Rauhan ja puutarhailon vertauskuva. Vähintään yhtä ihanan vaikutelman voi luoda moderneilla pergoloilla, joissa jokin muu kuin kasvit saa aikaan varjostuksen. Tässä artikkelissa jaamme inspiraatiota sinulle, joka haluat päivittää vanhan terassin tai rakentaa uuden terassin pergolalla.

Unelmoitko pergolan rakentamisesta terassille?

Onko terassistasi tullut hukka-alaa, jota harvoin käytetään? Piristä sitä pergolalla. Täydennä kasveja täynnä olevilla ruukuilla ja järjestä istuinryhmä tai vastaava. Tietysti sen mukaan, millainen tila on ja mitä itse odotat siltä.

Riippumatta siitä, miltä tila muuten näyttää, pergola kehystää sen hienolla tavalla. Se voi todella muuttaa koko talon vaikutelmaa. Niin vanhoissa kodikkaissa maaseudun taloissa kuin arkkitehdin piirtämissä huviloissakin. Samalla saat ihanan varjoisan paikan. Keitaan niitä kesäpäiviä varten, kun haluat nauttia ulkoilmasta, mutta aurinko paahtaa liian voimakkaasti oleskelua varten.

Pergolan asentaminen voi olla enemmän tai vähemmän monimutkaista riippuen siitä, millainen lopputuloksesta halutaan. Kun valitset Willab Gardenin, saat aina kattavat asennusohjeet, joiden avulla voit koota rakenteen osat ja kiinnittää pergolan terassille.

Pergola terassilla
Pergola terassilla

Kuvia, inspiraatiota, vinkkejä ja neuvoja

Pergola purjekankaalla, katolla vai ilman kattoa?

Katto on tärkeä osa koko pergolan vaikutelmaa. Se voi olla myös ratkaiseva tekijä siihen, tarvitsetko rakennusluvan vai et. Siksi suosittelemme ottamaan yhteyttä kotikuntaasi ja kysymään, mitkä säännökset ovat voimassa.

Valittaessa eri kattovaihtoehtojen välillä, kannattaa miettiä, kuinka paljon kunnossapitoa on valmis tekemään, mikä on materiaalin elinikä ja millaista estetiikkaa tai toiminnallisuutta itse haluaa.
Katsotaanpa nyt inspiraatiota terassilla olevan pergolan erilaisia kattoja varten.
Bambusta tai vastaavasta ruokomateriaalista valmistettu katto, joka avataan rullalta ja kiinnitetään pergolaan, antaa kauniin ja maanläheisen vaikutelman, kun auringon säteet siivilöityvät sen läpi. Materiaali ei kuitenkaan ole kovin kulutusta kestävä. Jos otat katon sisään talveksi, voit pidentää sen käyttöikää.

Voit käyttää myös kangasta kattona. Esimerkiksi aurinkopurjeet ovat suhteellisen kustannustehokkaita. Kangas ei kestä vaihtelevaa säätä kovin hyvin, ja vettä todennäköisesti kertyy purjekankaan päälle sateella.

Kestävä, halpa ja toimiva vaihtoehto on katto poimutetusta muovista. Se päästää läpi valoa mutta valitettavasti myös lämpöä. Valitettavasti muovi vanhenee, mikä muuttaa vaikutelmaa ajan myötä.
Ehkä vähiten helppo mutta kaikkein klassisin vaihtoehto on pergolakatto elävistä kasveista. Komeat köynnöskasvit, jotka luovat varjoa lasiterassille, antavat lievästi sanottuna voimakkaan vaikutelman. Huonoihin puoliin kuuluu se, että lähtösuoran pituutta ei voi ennustaa, ja voi kestää kauan ennen kuin kasvit ovat riittävän suuria.

Kätevä ratkaisu on metalliset lamellit, joita voi kauko-ohjata siten, että saat juuri sellaisen määrän peittävyyttä kuin haluat. Mitä sanoisit puolivarjosta aurinkoisilla kesälounailla ja täysi katto, kun sadepilviä alkaa kerääntyä? Juuri sellainen pergola on saatavilla Willab Gardenilta. Sellainen katto kestää pitkään, sen voi jättää paikalleen talveksi ilman ongelmia ja se vaatii mahdollisimman vähän huoltoa.

Pergola Linear erillinen

Erillinen pergola vai seinään kiinnitetty pergola terassille?

Seinään kiinnitetty pergola voi olla hyvä vaihtoehto pieniin ja keskisuuriin tiloihin. Siten terassi kehystetään ilman, että se pienenee tarpeettomasti pienempiin ”tiloihin” jakamisen seurauksena.
Toisissa tapauksissa voi olla toivottavaa jakaa suuri ala pienempiin ”tiloihin”. Se luo kotoisan tunnelman. Jos aiot rakentaa pergolan suurelle laudoitukselle, erillinen malli voi sen takia olla hyvä idea. Voit sijoittaa pergolan esimerkiksi ruokailuryhmän yläpuolelle. Willab Gardenilla on erillisiä ja seinään asennettavia pergoloita.

Täydellinen aurinkosuoja terassille

Pergola, jossa on varjostava katto, tekee ulkona oleskelusta miellyttävää myös sateella ja helteellä. Ongelmana on, että haluat ehkä välillä päästää auringonvalon sisään. Ehkä perheessäsi on erilaisia mieltymyksiä auringon ja varjon suhteen.

Joissakin moderneissa pergoloissa, kuten Willab Gardenin pergoloissa, on parhaat puolet molemmista. Meidän pergoloissamme on moottorilla toimiva lamellikatto, joka toimii suunnilleen samoin kuin sälekaihtimet. Voit aina kääntää lamellit ylös tai alas päästääksesi sisään enemmän tai vähemmän valoa. Kun katto on kokonaan suljettu, se on vesitiivis, joten voit istua pergolan alla myös sateella.

Pergola Linear liukuelementeillä WG 10

Pergola jossa lasielementit ‒ saa lisähuone terassille

Nyt alamme siirtyä aika kauas pergolan määritelmästä, mutta tietenkin on mahdollista laittaa pergolaan seinät. Siten pystyt luomaan voimakkaan tilantunnun ja käyttää tilaa suuremman osan vuodesta. Anna pergolasi olla juuri sellainen kuin haluat sen olevan!

Jos katsomme omaa pergolavalikoimaamme, niin meillä on liu’utettavat lasielementit sivuilla lisävalintana. Siten voit luoda lasiterassin, jonka voi helposti avata tai sulkea riippuen siitä, kuinka paljon haluat tuntea olevasi sisällä tai ulkona.

Muunna terassi loungeksi iltaisin

Sisusta terassisi viihtyisäksi keitaaksi, jossa sinä ja läheisesi voivat hengittää kesäillan tuoksua, syödä hyvin ja nauttia toistensa seurasta. Iltateetä ihan yksin voi myös suositella.
Hienoa meidän pergoloissamme on kuten sanottua se, että voit kääntää lamellit ylös tai alas. Ehkä haluat katsella tähtiä kirkkaina öinä... Voit myös tarvittaessa sulkea sateen pois.
Tilatessasi pergolan lisää epäsuora tai suora LED-valaistus, joka on himmennettävä, niin saat täydellisen ulkotilan iltaoleskelua varten.

Valitse pergola, joka kestää suuren lumikuorman

Tietysti Suomessa pergolan on oltava sopiva täällä vallitsevaan vaikeaan ilmastoon ja niin myös lumeen. Mallimme Pergola Skyline on hieman niukempi ja kestää lumikuormaa enintään 200 kg/m². Pergola Linear on erityisen vankka malli, joka kestää lumikuormaa jopa 450 kg/m². Se tekee Pergola Linearista ainutlaatuisen markkinoilla. Siksi Linear on täydellinen, jos asut alueella, jolla lunta sataa paljon.
Riippumatta siitä, minkä mallin Willab Gardenin tarjonnasta valitset, saat pergolan, joka vaatii todella vähän huoltoa. Sinun tarvitsee vain pestä se vedellä ja saippualla talven jälkeen.Suunnittele terassilla oleva pergola verkossa

Lasiterassiopas