Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Växthus med många valmöjligheter

Med ett växthus i serie Euro Serre har du alla möjligheter att skapa ett personligt växthus. Euro Serre-växthusen levereras som standard med stomme i obehandlad aluminium och svarta monteringslister av gummi. Med lackerad stomme ger växthuset ett annat intryck. På denna sida ser du vilka tillval du kan göra för att få ännu större glädje av ditt nya växthus. Vi rekommenderar att du funderar på möjligheten att byta ut originaldörren till en annan dörrtyp eller välja till fler dörrar, speciellt om du tänker använda växthuset som ett lusthus.

Euro Serre växthus Royal med vit lackering
Pampigt vitt växthus - glaspaviljong från Euro Serre Willab Garden
 • Välj en standardfärg – eller vilken färg du vill!
  Euro-Serre växthusen levereras i obehandlat aluminium. Om du väljer en av våra andra standardfärger kommer växthuset att lackeras i den färgen (läs mer om skillnaden med lackerat och olackerat växthus längre ned. 

  Du kan också välja att få växthuset lackerat i valfri RAL-färg. Då tillkommer ytterligare 10 % på lackeringspriset. Ange RAL-nummer vid beställning. Du kan låna färgkarta av oss eller fråga i en färgbutik. Vi reserverar oss för eventuella färgavvikelser på hemsidan.

 • Sockel
  Växthusen levereras med en 13 cm hög aluminiumsockel. Sockeln förenklar monteringen och gör växthuset mycket stabilt. Sockeln är försedd med nedgjutningsjärn och levereras i samma färg som växthuset.
 • Ökad taklutning på väggmodellerna
  Standard taklutning är 11°, men mot tillägg kan väggmodellerna levereras med 20° alt. 25° (beroende på modell). Beroende på placering av eventuella dörrar/ fönster på befintlig byggnad kan du behöva den högre taklutningen. Dessutom får du ett växthus med ännu mer rymd.
 • Förhöjd sidohöjd + 20 cm
  De flesta Euro-Serremodeller går att beställa med förhöjd sido- och dörrhöjd på 20 cm. Det gör växthuset rymligt och mer odlingseffektivt, t.ex. vid odling av gurkor och tomater. Ska du främst använda växthuset som ett lusthus rekommenderar vi förhöjning. Pristillägget är +10% på växthuspriset.
 • Säkerhetsglas eller polycarbonat?
  Du kan välja att få polycarbonat/isolerplast istället för glas. Isolerplasten isolerar bättre och är okrossbar. Att välja isolerplast i tak och glas i sidorna är en bra idé om du vill kombinera odlings- och lusthus. Läs mer om skillnaderna mellan polycarbonatplast och glas här
 • Gummilister
  I ett Euro Serre växthus monteras glaset eller isolerplasten med en speciell gummilist, som är åldersbeständig. Gummilisten gör växthuset lättmonterat och ger säker fixering av glas/isolerplast. Svart monteringslist medföljer i alla växthusköp. För att sätta den sista touchen på ditt drömväxthus erbjuder vi vita, vinröda och mörkgröna monteringslister mot ett pristillägg.
 • Byta ut dörrar
  Vi rekommenderar att du funderar på möjligheten att byta ut originaldörren till en annan dörrtyp eller välja till fler dörrar, speciellt om du tänker använda växthuset som ett lusthus. I Växthusguiden kan du byta ut och flytta dörrar på ditt nya växthus. 
Växthus Maxi 4 i obehandlad aluminium, svarta monteringslister
Växthus Maxi 3 i obehandlad aluminium, svarta monteringslister

Lackerat eller obehandlad aluminium

- vilket är det bästa alternativet för växthuset?

Valet mellan lackerat och olackerat är framför allt en fråga om tycke och smak men det finns även för- och nackdelar som kan vara bra att känna till. Förenklat kan man säga att ett lackerat växthus har ett extra skyddslager (lacken) mot väder och vind. Därför står det emot väderelementen bättre.

Olackerat växthus i obehandlat aluminium
Att köpa ett olackerat växthus innebär att man köper ett obehandlat aluminium-växthus. Obehandlat aluminium är inte samma sak som enfärgat grått utan innebär en metallfärgad yta. Det obehandlade aluminiumet kan ha variationer i färg – det kan förekomma mörka ränder och svarta fält från tillverkningen. Detta är inget fel utan det är så obehandlat aluminium ser ut, vilket är viktigt att vara medveten om när man väljer ett olackat växthus.

Profilerna, det vill säga växthusdelarna i metall, som är i obehandlat aluminium kommer att påverkas av väder och vind mer synligt och snabbare än lackerade. Därför rekommenderar vi att obehandlade växthus inte ska placeras där det utsätts för salta vindar, d.v.s nära kusten, eller klor.

Lackerat växthus – extra skydd i vilken färg du vill
Att köpa ett lackerat växthus innebär att samtliga profiler är lackerade i vald färg. Lacken fungerar som en skyddande yta på profilerna. Det blir lite dyrare vid inköp men i gengäld kommer det hålla sig snyggt längre än ett obehandlat växthus. Vi rekommenderar ett lackerat växthus om du bor nära kusten eller har pool i trädgården då metall som utsätts för salt eller klor är extra utsatt.