Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Växthus

Ska du bygga växthus i din trädgård? I sådana fall kan du hitta ett stort urval av växthus av hög kvalitet hos oss på Willab Garden, oavsett om du söker ett litet eller ett stort. Med lång erfarenhet av växthus och uterum för nordiska förhållanden guidar vi dig rätt.

Växthus på mur en sommardag.

Alla våra växthus

Se alla våra växthusmodeller här

Till produkter
Green Room växthus

Upp till 15% rabatt på växthus

Odla och njut i ett växthus från Willab Garden.

Såbädd och hylla till Green Room växthus

10% rabatt på växthustillbehör

Optimera sommarens odlingar och växthusets potential med tillbehör från Euro-Serre och Green Room.

Inspireras av våra kunder

Green Room Classic växthus inbäddat i grönska.

En frodig och hållbar trädgård

Lotta och Johannes förvandlade villaträdgården från en gräsmatteöken till en ätbar oas, såklart med ett växthus från Willab Garden i centrum. I den här artikeln kommer vi att utforska fördelarna med...

Familj samlad i- och utanför sitt svarta murväxthus Green Room Elegant.

Från rivningsprojekt till DIY-idyll

Mille och hennes familj valde bort ett färdigrenoverat boende för ett rivningsobjekt som ingen ville ha. Drömmen om charmigt sneda vinklar, större ytor för barnen och en plats där kreativiteten...

"
Att få öppna dörren till växthuset en tidig sommarmorgon, att mötas av doften av jord och solmogna tomater ger en tillfredställelse. Att se frön bli växter som ger frukter och grönsaker är en lycka som är svårslagen. Få möjligheten att skörda och äta sin egenodlade mat. Oavsett om det är visionen att vara självförsörjande eller att lyckas få fram enstaka grödor. Tillfredställelsen och glädjen i odlingen är densamma.
@rebecca_stromblad
"
Orangeri på mur grönt växthus

Orangerier

Se alla växthus som passar som orangeri


Växthus mot vägg

Se alla våra väggväxthus här

Rita växthus i planeringsverktyget

Designa & anpassa ditt växthus

- i vårt digitala planeringsverktyg

Till Växthusguiden
Stormsäkra växthus från Willab Garden

Stormsäkra växthus

Green Room är vår egen serie av stormsäkra växthus

Få hjälp med bygglov till växthus

Bygglovshjälp växthus

Få hjälp med bygglovshandlingarna

Artiklar om växthus och odling

Placering av växthus

Vad som är den bästa placeringen av växthuset i trädgården är egentligen din trädgård och dess förutsättningar som avgör. Men det finns några generella saker som man kan säga om hur du ska tänka när...

Välj rätt golv - vitt växthus med marksten

Golv till växthus

Vad du ska välja för växthusgolv är en fråga det antagligen finns lika många svar på som det finns växthus. Det finns massor av alternativ för golv i växthus – tegel, marksten eller natursten för...

Växthus med många valmöjligheter

Med ett växthus i serie Euro Serre har du alla möjligheter att skapa ett personligt växthus. Euro Serre-växthusen levereras som standard med stomme i obehandlad aluminium och svarta...

Vilket växthus ska jag välja?

Om du söker ett litet växthus för hobbyodling eller ett stort växthus att använda som ett lyxigt lusthus  - du hittar det hos oss! Välj bland många olika stilar och modeller – till exempel har vi flera växthus-modeller på mur samt växthus mot vägg.

Hur ska växthuset användas?

Först och främst ska du tänka på vad du vill använda det till. Vill du främst odla grönsaker och doftande kryddörter till matlagningen? Eller vill du ha ett runt lusthus där du kan dricka ditt eftermiddagskaffe på våren och bjuda in till fest sommarkvällar? Kanske du vill kombinera möjligheterna och ha plats för både tomatplantor och umgänge? Eller bara en egen plats att njuta av stillheten? När du funderat på hur ditt drömväxthus ska användas är det lättare att bestämma modell och storlek. Använd gärna vår Växthusguide för att rita och se olika utföranden och modeller direkt online.

Några tips när du ska bygga växthus

- Placering av växthuset på tomten? Sol eller skugga? Här finns information om vad du ska tänka på när du väljer placering av ditt nya växthus. 

- Behövs bygglov för växthus? För det mesta inte - men det finns undantag och olika kommuner kan ha olika regler. Läs om bygglov här 

- Plast eller glas? Det är en smaksak och beror på vad du främst vill använda växthuset till, läs mer under ”Om våra växthus”. Willab Garden har alltid säkerhetsglas som standard enligt Boverkets regler.

- Hur stort växthus behöver du? Det är sällan man ångrar att man valde ett lite större så fundera ordentligt igenom vad du vill ha plats med!

- Hur ska jag inreda växthuset? Om du ska använda växthuset som lusthus bör du läsa igenom dessa tips och råd

- Söker du inspiration och tips kan du följa oss på sociala medier och våra bloggare. Här finns massor av växthusinspiration och odlingstips.

När du bestämt dig för modell så kan du börja planera för byggandet. Här är några saker att ta i beaktande:

- Vilken typ av underlag ska du ha? Välj ett tåligt underlag som släpper igenom fukt och vatten. Här finns information om markarbete för växthus. 

- Ska du montera själv eller vill du ha hjälp? Kontakta någon av våra auktoriserade montörer om du vill ha professionell hjälp med montering.

- Ska du el och vatten indraget till växthuset? Det är bra att tänka på redan i planeringen. 

Med hjälp av vår kunskap och dina önskemål hittar vi tillsammans ditt drömväxthus till bästa pris. Alltid samma höga kvalitet och med bra garantier. Om du har frågor är du välkommen att kontakta vår kunniga säljare. Välkommen till Willab Garden!