Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Om våra kanalplasttak

Med ett kanalplasttak får du ett ljust och luftigt uterum. Taket ger en behaglig dämpning av ljuset under soliga dagar. Tack vare de goda isoleregenskaperna kanalplast har behåller uterummet värmen. Hur mycket beror förstås på isolertakets tjocklek.

Kanalplasttak släpper in ljuset i ett modernt uterum Vision.

Ökad bärighet

Willab Garden har valt marknadens starkaste och styvaste isolertak. Isolertakets konstruktion med X-struktur, kryssfackverk, ger en ökad bärighet och styvhet, jämfört med traditionell kanalplast. Det gör att du kan slippa eller använda färre tvärreglar när du bygger taket.

Bästa isolering

Willab Gardens isolertak finns i följande tjocklekar: 10, 16, 20, 25, 32, 40 och 50 mm. Taket håller för mycket höga krav när det gäller isolerförmåga, stryka och är klassat som ett svårantändligt material. Taket är uppbyggt i flera skikt med dubbla kanaler. Kanalerna gör att kondens fälls ut inne i plattan och leds ut. Detta minimerar risken för dropp från insidan av taket.

Ett behagligare uterum med IQ Reflex

IQ Reflex är på standard på 40 mm och 50 mm isolertak från Willab Garden. Taket anpassar sig till de växlande förhållandena i ett uterum. Under sommarens soliga dagar låter dessa isolertak det synliga ljuset passera igenom, men reflekterar effektivt bort värmen som kommer från solljuset. Under kalla dagar hålls värmen från din värmekälla kvar i uterummet, tack vare de goda isoleringsegenskaperna. Här kan du läsa mer om IQ Reflex. 

Brandtestat och med garanti

  • Brandtestat
    Isolertaken i polykarbonat med X-struktur uppfyller Boverkets krav för svårantändligt material.
  • Okrossbart
    Willab Gardens isolertak med X-struktur är tillverkat av polykarbonat, som är 200 gånger starkare än glas, och kapas enkelt med en fintandad såg.
  • Dubbel 10-årig garanti
    Isolertak med X-struktur har 10 års garanti. Garantin avser att de är UV-beständiga och ej bryts ner eller missfärgas (gulnar). Ett UV-beständigt skikt på ovansidan hindrar UV-strålarna från att bryta ner plattan. Transportskyddsfolien är märkt med text på den sida som ska vara uppåt. Garantin gäller även för hagelskador upp till en viss storlek på haglen. Våra säljare kan lämna mer information.

Komplett profilsystem ingår alltid

Profilsystemen till våra 10, 16, 20, 25, 32 och 40 mm kanalplasttak har dubbel uppsättning gummilister för bästa täthet. Överprofilen är vit för att ge ett så vackert utseende som möjligt.

Profilsystemet består av mitt- och kantspröjs samt dräneringslist och vägganslutningslist med tillbehör. Profilsystemen är konstruerade så att skivorna ej kan lossna utan att man demonterar profilsystemet. Här kan du läsa mer om profilsystem. 

Takbalkar och tvärreglar ingår ej vid av köp av komplett tak.