Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Vinterträdgården

Den fina utsikten över hallandskusten ville man kunna njuta av under årets alla årstider, såväl blåsiga dagar om sommaren som kyliga dagar under vintern. En vinterträdgård som nästintill integrerats i huset blev lösningen.

Vinterträdgård, anslutet till bostadshus.

Vinterträdgården är uterummet som kan användas året om. Man får utekänsla fast man är inne, och det är alltid spännande under hösten och vintern. Läs mer om vad en vinterträdgård är här!

Under den tiden på året används vinterträdgården hos Mats och hans familj mestadels under helgerna. Under veckorna håller man en underhållstemperatur och till veckoslutet värmer man upp rummet till behaglig inomhustemperatur. På så sätt får man en god värmeekonomi.

Vinterträdgård, en man och en kvinna sitter och fikar i sitt uterum.

Det är på helgen vi har tid att vara i vinterträdgården. Koppla av, umgås med familj och vänner. Att gå ut i rummet är som att byta miljö och den väl tilltagna takhöjden ger rummet en härlig och rymlig atmosfär, berättar Mats.

– Vi hade i familjen satt som mål att det nya uterummet skulle integreras med vårt befintliga hus i form av färgsättning och arkitektur. Vi fick hjälp att konstruera en specialanpassad, monteringsfärdig limträstomme och valde bästa taklösning, 40 mm isolertak med X-struktur och WG 80-partier med brutna köldbryggor. Skjutdörrarna måste uppfylla kraven på lågt U-värde och täthet då vårt hus ligger 60 meter högt upp på en klippavsats. När stormarna drar in har vi otroligt höga vindhastigheter.