Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Stilren pergola i Ängelholm

Paret Bertilsson hade redan skapat en genomtänkt och designad trädgård, men det kändes som att någonting fattades. Något som gjorde trädgården komplett. De hittade svaret i en stilren svartlackerad Pergola med stora glaspartier som öppnar upp mot trädgården.

Pergolan passar perfekt in hos oss
Pergola Linear 2.0 från Willab Garden

Vi hittade vår pergola hos Willab Garden

– Tanken om ett uterum hade vi haft länge, men ville att det skulle kännas helt rätt i vår trädgård och passa till funkisvillan, säger Gun-Inger. Efter att ha scannat av marknaden gjorde vi ett besök i Willab Gardens stora utställning. Där kunde vi i lugn och ro gå runt och uppleva de olika modellerna i verkligheten.

Vi träffade proffsiga och kunniga medarbetare på Willab Garden som vägledde oss hela vägen fram tills vår pergola stod där i trädgården. Vi hittade flera modeller som vi gillade, men fastnade för Pergola som med sitt rena formspråk passar perfekt in hos oss. Vi pratade även med arkitekten vi samarbetat med som gillade vårt val. Som en bonus har värdet på vår fastighet höjts efter det att vi byggde ett trädgårdsrum.

Stilrena skjutdörrar skyddar mot vind och regn
En pergola inredd med en mysig soffa

Pergola som med sitt rena formspråk passar perfekt in hos oss

– Funktionen med det ställbara lamelltaket är underbar. När det är stängt är det verkligen helt tätt och när vi öppnar taket blir det bra luftgenomströmning, perfekt varma sommardagar när ett vanligt uterum kan kännas lite varmt. Att vi kan ställa lamellerna i så många steg gör att vi själva bestämmer hur mycket sol vi vill få in. Lamellerna strilar ljuset och ger behaglig skugga. Så oavsett väder är det skönt att vara i pergolan.

Vi valde att komplettera med de stilrena WG 10-partierna för att få skydd mot vind och regn men samtidigt skapa en total utomhuskänsla med de stora rena glasytorna. Vi kommer nära naturen, med växter alldeles inpå.

Smidigt med ställbart lamelltak
Smidigt med ställbart lamelltak

– Pergolan är verkligen mångsidig. Vi skapar tillfällen att gå ut till vårt extrarum så ofta vi kan under vår, sommar och höst. Allt från de härliga frukostarna till middagar och däremellan fungerar det utmärkt som arbetsrum. Det blir sällan mysigare än att sitta uppkrupen med en god bok och en varm kopp när det blåser lite ute och regndropparna rinner längs glaspartierna. När vi har vänner över så blir pergolan ett välkomstrum där vi bjuder på drink och snittar. De dagar när vädret inte är helt att lita på dukar vi långbord inne under taket. Vi använder vår inglasade pergola för att förlänga utesäsongen både på vårkanten och hösten. En gasolkamin värmer upp de dagar då det är lite kyligare. Det är kanske de tillfällena vi trivs som allra bäst här ute, avslutar Gun-Inger.

Om pergola i aluminium

Gör din uteplats till en härlig förlängning av huset – som ett rum under bar himmel! Med en Pergola i lackerad aluminium får du en stark och i princip underhållsfri konstruktion som blir till glädje hela året. Pergolan har fjärrstyrda, vinklingsbara taklameller med en kraftig konstruktion som står emot både snöfall och regn.
Läs mer här: Pergola från Willab Garden