Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Grund och stomme

Ett uterum får olika funktion och användningsområde beroende på hur god isolerförmåga det har. Som alltid när det gäller isolering gäller det att se till hela byggnadskonstruktionen. En kedja är inte starkare än dess svagaste länk, som talesättet lyder.

Grundarbete

För att få ett hållbart uterum är det bäst att göra rätt, redan från grunden. Willab Gardens olika komponenter har god passform. Det är viktigt att vara noggrann med förarbete och montering. Vilken typ av grund du väljer påverkar både utseendet och funktionen. Här kan du läsa mer om grundarbete.

Noggrannhet!
Var noga med att kontrollera alla mått och att grunden är i våg. Det är en förutsättning för att allt ska fungera i det fortsatta arbetet.

Uterum Pulpet med limträstomme.

Limträstomme

Det finns flera olika val när det gäller stommens modell. Välj någon av våra färdiga stommar för att göra det enkelt för dig. Med en exaktkapad stomme sparar du tid och slipper flera moment, vare sig du gör jobbet själv eller anlitar en snickare.

Läs mer om Willab Gardens limträstommar av svenskt, FSC-märkt virke här.


Bra att läsa

Grundarbete

Vilken typ av grund du väljer påverkar både utseendet och funktionen.

Om limträstommar

Willab Garden tillverkar uterumsstommarna av svenskt kvalitetslimträ. Just limträ ger möjlighet till smäckrare konstruktioner, då det har högre hållfasthet än vanligt konstruktionsvirke.

Bra att läsa

Golv till uterum

Att välja golv till uterum är inte helt enkelt - det finns många saker att ta hänsyn till. Dels är de tekniska aspekterna, det vill säga vilka material som tål den tuffa miljön i ett uterum med...

Välj uterum efter säsong

Det är skillnad på uterum och uterum. När du planerar för uterum är det viktigt att tänka från grunden, bokstavligt talat. Det är den totala isolerförmågan som avgör under hur lång säsong du får god...

Vinterträdgård – ett vinterbonat uterum

Vinterträdgården är ett härligt extra rum för umgänge, fest eller avslappning året runt. En vinterträdgård är, enligt vår definition, ett vinterisolerat och delvis uppvärmt uterum. Det förlänger...