Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Uterum

Ett uterum eller en vinterträdgård ger dig ett extra rum med mycket ljus och närhet till trädgården. Willab Garden erbjuder ett stort urval av uterum för årets alla säsonger. Vi erbjuder också uterumspartier och tak. När du ska bygga uterum har vi paketlösningarna som gör det enklare att bygga själv, vi kallar det kompletta uterum. Alla våra modeller går också att skräddarsy för att passa dina mått och behov.

Uterum i aluminium vid en pool.

Alla våra uterum

Se alla våra uterumsmodeller här.

Till produkter
Uterum Kuben

Upp till 20% rabatt på kompletta uterum med limträstomme

Just nu 20% rabatt på limträstommen och på alla glaspartier samt 15% rabatt på alla tak vid köp av ett komplett uterum. Passa på att fynda!

Uterum i aluminium.

Uterum i aluminium

Ett uterum med både stomme och uterumspartier i aluminium är så underhållsfritt det kan bli. Just nu har vi 15% rabatt på uterum i aluminium.

WG50 glaspartier

20% rabatt på alla glaspartier

Hos Willab Garden hittar du glaspartier för alla säsonger. Välj bland skjutpartier, vikpartier och lyft-glid skjutdörrar.

Glastak i uterum, sett uppifrån.

15% rabatt på alla glas- och plåttak

Rätt tak för rätt uterum - hos oss hittar du tak i isolerplast, klart isolerglas och plåttak. Utforska vårt stora sortiment av tak.

"
Inte visste jag att det gick att njuta av överraskande sommarregn och hårda höstvindar, men att sitta i uterummet vid dessa tidpunkter är livskvalité om något för mig. I uterummet njuter vi av små och stora stunder under året, oavsett väder.
@hannaschagerlov
"
Fasadmonterat, svart uterum med pulpettak.

Fasadmonterade uterum

Ett fasadmonterat uterum blir ett med huset. Välj bland många olika modeller och hitta det som passar bäst för dig och ditt hus.

Fristående uterum i svart i modern och stilren design.

Fristående uterum

Ett fristående uterum ger många möjligheter, som ett lusthus mitt i trädgården eller som ett relaxrum vid poolen eller bryggan.

Planeringsverktyg - Uterumsguiden

Uterumsguiden

Bygg ditt uterum i vårt planeringsverktyg. Här väljer du modell, storlek, säsong och extra tillval och designar på så sätt ditt uterum efter dina behov och smak. Få pris direkt!

Till planeringsverktyg
Uterum med förlängt tak.

Bygga uterum

Här har vi samlat all information som kan vara bra att tänka på när du ska bygga uterum.

Bygglovshjälp - vi hjälper dig med bygghandlingarna.

Auktoriserade montörer

Få hjälp med bygget - anlita en auktoriserad montör.

Bra att läsa

Att tänka på när du planerar ett nytt uterum

Willab Gardens säljare ger dig goda tips på vad du ska tänka på när du planerar för ett uterum i din trädgård.

Designa och rita eget uterum

Vi skräddarsyr uterummet och ger dig stor valfrihet med många modeller, storlekar och flera olika taktyper. Här är de olika valen du kan göra för att anpassa ditt nya uterum efter dina behov och...

Välj uterum efter säsong

Det är skillnad på uterum och uterum. När du planerar för uterum är det viktigt att tänka från grunden, bokstavligt talat. Det är den totala isolerförmågan som avgör under hur lång säsong du får god...

Uterumsmodeller

Välj bland våra modeller av inglasade uterum, Attefallshus, fristående och med aluminiumstomme som är nästan underhållsfria. Vi vågar säga att vi har uterumsmodeller som passar alla hus och byggnadsstilar. Vi eftersträvar att alltid ge våra kunder kvalitet i varje detalj. Till exempel är våra uterum p-märkta vilket innebär att de är noggrant testade och uppfyller EU:s och Sveriges krav. Läs mer om P-märkning här.

Om du letar efter inspiration kan du beställa årets katalog med massor av inspiration, tips och råd inför ditt val.

Uterumsguiden

Du kan enkelt bygga ditt uterum i vår 3D-guide. Här väljer du modell, storlek, säsong och extra tillval och designar på så sätt ditt uterum efter dina behov och smak. Med Uterumsguiden kan du få en överblick av ditt uterum och ett  pris direkt. Här kan du prova Uterumsguiden!

Bygga uterum – vad ska du tänka på?

Vilka regler gäller vid uterum och bygglov? Vilken säsong vill du använda ditt uterum? Vilka garantier gäller? Det kan också vara svårt att veta hur du ska placera ditt uterum för att utnyttja det på allra bästa sätt. Vi på Willab Garden hjälper dig gärna! Här kan du ta del av våra tips och råd.

Om du inte vill eller kan bygga ditt uterum själv kan du anlita någon av våra auktoriserade montörer.

Uterum – vilka behov har du?

Det är viktigt att noga tänka igenom hur du vill använda ditt uterum. Ska det fungera som ett rum att ta skydd i när det regnar eller blåser om kvällarna? Vill du förlänga sommarsäsongen ett par månader? Eller vill du kanske ha en vinterträdgård med bra isolering som du kan använda under hela året?

Läs mer om de många möjligheterna och välj det uterum som passar dig. Oavsett vad du väljer levererar vi hög kvalitet, lång livstid och möjligheten att öka värdet på din bostad.

Få inspiration, tips och råd på hemsidan eller ring till oss idag så berättar vi mer! Hos oss kan du fråga om allt från grund för uterum till kanalplasttak, isolering och val av storlek och placering av ditt uterum.

Våra olika uterum

Kompletta uterum - ett färdigt paket. Du väljer grund, stomme, tak och uterumspartier på en och samma gång - enklare kan det inte bli. En paketlösning där alla delar tillsammans ger dig ett kvalitativt uterum med optimal passform och funktion. Dessutom kan du beställa exaktkapat och grundmålat, vilket sparar dig massor av tid. 

Skräddarsy ditt uterum. Vad passar dig? Vi hjälper dig att anpassa uterummet till ditt hus. Välj modell och storlek, säsong och typ av partier och tak. Alla uterum kan dessutom spegelvändas och på de flesta kan måtten finjusteras så att de passar ditt hus perfekt.

Fristående uterum. Ett fristående uterum ger många möjligheter för dig som behöver lite mer plats. Våra fristående modeller kan både fungera som ett sommarrum och som ett isolerat rum året om. Vi har flera färdiga paket-hus som ryms inom Attefalls-reglerna. Här kan du se alla våra fristående uterum.

Välj uterum efter säsong

När du planerar för ett uterum är det viktigt att tänka från grunden, bokstavligt talat. Det är den totala isolerförmågan som avgör under hur lång säsong du kan använda det. Här kan du läsa mer om våra olika säsonger.

Skjutpartier i glas

Många av våra uterumspartier tillverkas i vår fabrik i Båstad. De har försetts med flera unika kvalitetsdetaljer - många gånger är det små detaljer som förbättrar funktionen, ökar säkerheten och förlänger livslängden. Våra glaspartier har kraftiga och rejäla aluminiumprofiler för bästa stabilitet och styrka. Naturligtvis är säkerhetsglas standard. Behöver du partier i andra mått än standard specialtillverkar vi dem. Här kan du läsa mer om våra glaspartier.

Tak till ditt uterum 

- välj efter säsong, stil och hur rummet ska användas.

Kanalplast - Vi har ett mycket brett utbud av p-märkta kanalplasttak, från 10 till 50 mm:s tjocklek som passar för olika uterumssäsonger. Våra kanalplasttak är konstruerade med X-struktur, som ger ökad bärighet och styvhet. Komplett profilsystem ingår alltid i våra tak!

Glastak - Glastak är det exklusiva valet! Glastak med isolerglas ger ett ljust och luftigt uterum som släpper in ljuset och naturen utanför. Du kan få vårt glastak på tre olika uterumsmodeller i fria mått.

Plåttak - Detta är taket för dig som vill ha ett täckande tak. Plåttaket passar alla hus och uterum, gammalt som nytt och är enkelt att lägga med modern klickteknik. Taket kräver minimal skötsel och passar även tak med lägre lutning.