Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Talvipuutarha – talvikuntoon laitettu lasiterassi

Talvipuutarha on loistava lisähuone seurusteluun, juhlille tai vain rentoutumiseen vuoden ympäri. Talvipuutarha on mielestämme talvieristetty lasiterassi, joka voidaan lämmittää huoneenlämpöiseksi osittain talvikauden ajan. Muuten voit pitää sen talvella 6-8 asteessa ja pitää yllä ylläpitolämpöä.

Se pidentää kautta ja voit nauttia ulkona olon tunteesta ollessasi sisällä. Se voidaan lämmittää sisähuoneilman lämpöiseksi jopa viileimpinä talvikuukausina. Jotta lasiterassi voi pitää lämmön, täytyy lasielementtien ja katon olla paremmin eristettyjä kuin lasiterassin, jota käytetään vain kesäkuukausina. Willab Gardenilla on erilaisia lasiterassimalleja, joita löytyy eri kausille, näistä Talvipuutarha ja Talvipuutarha Plussa sopivat parhaiten talvikäyttöön ja ne eristävät parhaiten.

 

Talvipuutarhan osat

Runko
Voit valita joko liimapuurungon tai alumiinisen rungon. Liimapuurunko ei ole lisäeristetty. Meidän eristetyssä alumiinirungossa on katkaistut kylmäsillat.

Seinät / Lasielementit talvieristetyllä lasilla
Isot lasit päästävät paljon valoa sisään lasiterassille. Liukuovet ovat helppo avata ja sulkea lasiterassin ja puutarhan välissä. Voi olla myös hyvä yhdistää lasiterassiin hiukan paneeliseinää. Varsinkin jos haluaa näkösuojaa tai jos haluaa esimerkiksi laittaa sohvan!

 Nainen nojaa lasiterassin liukuoveen kauniina talvipäivänä.

Katto
Valittavanasi on osittain valoa sisään päästävä kennomuovikatto tai kokonaan läpinäkyvä lasikatto. Todella hyvän eristävän katon saat talvipuutarhaasi eristävän katon avulla – katso esimerkiksi peltikattomme.

Perustus ja lattia 
Talvipuutarha tarvitsee eristetyn perustan – suosittelemme valettua betoniperustaa. Mielellään lattialämmityksellä, jolloin lasiterassilla on miellyttävä kävellä, kun sitä lämmitetään. Lattian tulee olla kestävää materiaalia – kysy lattiamyyjältä materiaalista, joka soveltuu lasiterassille.  

Tuuletus
Hyvä tuuletus on tärkeää lasiterassilla jotta vältetään huuru ja kondensaatio. Lue lisää lasiterassin tuuletuksesta täältä.  

Avaa taloa kohti 
Hyvä tuuletus on tärkeää lasiterassilla jotta vältetään huuru ja kondensaatio. Lue lisää lasiterassin tuuletuksesta täältä.  

Lasiterassin avaaminen taloa kohti on järkevä valinta. Aukkoon sinun on hyvä valita talvieristetyt julkisivulasit matalalla u-arvolla. 

Kasvien talvettaminen talvipuutarhassa | Orangeria

Talvipuutarhaa voidaan myös, kuten nimi sanoo, käyttää Välimeren kasvien kuten oliivipuun, sitruspuun ja muiden kylmyyttä huonosti kestävien kasvien ja puiden talvettamiseen. Nämä kasvit pitävät viileästä ja valosta, mutta eivät kestä miinusasteita.

Jos haaveilet vihertävästä huoneesta, jossa viljellä ja kasvattaa kasveja ja kukkia, on orangeriaa muistuttava kasvihuone silloin valintasi. Orangeria, jota tässä tarkoitetaan, ei oikeastaan ole talvipuutarha tai kasvihuone, joksi se tänä päivänä luokitellaan, vaan se on näiden molempien yhdistelmä.

 Lue lisää täältä kasvihuoneistamme, jotka muistuttavat orangeria-tyyliä. 

Aitoviikuna