Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Vala perustus

Jotta lasiterassista tulee kestävä, on parasta tehdä asiat kunnolla aina perustuksesta lähtien. Willab Gardenin eri osat istuvat hyvin yhteen. Huolellisuus on tärkeää valmistelu- ja asennustöissä.

Valulaatta

Valulaatta on yleensä paras vaihtoehto lasiterassiin riippumatta siitä, aiotko asentaa lattialämmityksen. Jos haluat tiililaattalattian, lattialämmityksen tai molemmat, valulaatta on periaatteessa välttämättömyys. Jos korkeutta on rajallisesti, se on paras vaihtoehto, koska laatan voi tehdä paljon matalammaksi kuin puuvälipohjan. Valulaatan voi tehdä monilla eri tavoilla. Mutta aina on kuitenkin tehtävä jonkinlainen valumuotti. Yksi tapa on muodostaa se puusta. Se on melko työläs ja kallis tapa, sillä puuta käytetään vain muottia varten ja se on sitten poistettava. Toinen tapa on muurata muotti betoniharkkojen avulla. Tämä vaatii muurarin taitoja. Muurauksen jälkeen harkot on rapattava, jotta pinnasta tulee siisti. Perustuksesta tulee melko huonosti eristetty, ja se voi pidemmän päälle vaatia enemmän huoltoa. Kaikista yksinkertaisinta on valita Willab Gardenin perustuspaketti runkojamme varten tai erilliset perustuselementit, jos rakennat itse suunnitellun lasiterassin.

Helpoimmin Willab Gardenin perustuspaketilla

Helpoin tapa saada räätälöity ja hyvä perustus on käyttää Willab Gardenin perustuspakettia, joka sisältää kaiken mitä tarvitset, betonia lukuun ottamatta. Sitä paitsi perustuksen reuna ei vaadi jälkityötä eikä käsittelyä, jos haluat säilyttää betonipinnan. Perustuspaketin avulla saat kauniin perustuksen, joka vahvistaa uuden lasiterassisi laadukasta ilmettä.

Jos haluat ulkoterassin, jonka lattia on samalla tasolla kuin lasiterassin lattia, voit hankkia lisämateriaalia. Jos haluat lasiterassiin lattialämmityksen, tarvitset lisäksi kerroksen eristyslevyjä.

Perustuspakettiin kuuluu:

perustuselementit
maanrakennuskangas
eristyslevyt, kerros 100 mm
raudoitusverkot
harjateräs
raudoitusvälikkeet
kiilat ja naulauslevyt