Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Perustustyöt

Valitsemasi perustus vaikuttaa sekä ulkonäköön että käyttöön.

Valitsemasi perustus vaikuttaa sekä ulkonäköön että käyttöön. Lasiterassin perustuksena voi olla:

  • Valulaatta maapohjalla
  • Puuvälipohja anturoiden päällä
  • Rossipohja

Eri perustustyypit eroavat vaatimaltaan työmäärältä ja hinnaltaan. Mutta kuten aina, lopputulos on hintansa väärti.

Valulaatta
Lue lisää

Puuvälipohja anturoiden päällä

Tämä on kaikista helpoin tapa tehdä lasiterassin perustus. Käytät rakentamisessa valmiita tai paikalleen valettuja betonianturoita, jotka upotetaan roudattomaan syvyyteen vajoamisen estämiseksi. Puuvälipohja voi olla eristämätön (kuten ulkoterassi) tai eristetty. Eristämätön sopii yksinkertaiseen kesälasiterassiin. Jos lasiterassia aiotaan käyttää pidemmän kauden ajan, suosittelemme eristettyä välipohjaa. Puuvälipohjan rakennusohjeita löytyy netistä, tai voit kysyä neuvoja rakennustarvikeliikkeestä.

Rossipohja puuvälipohjalla

Teet muurin esimerkiksi Leca-harkoista ja rakennat puuvälipohjan siihen. Tämä vaatii hieman enemmän työtä, mutta lopputuloksena on kauniimpi ja tukevamman näköinen perustus. Tämä on todennäköisesti paras ratkaisu, jos paikassa, johon rakennat on suuria tasoeroja. Myös tässä tapauksessa on tärkeää kaivaa roudattomaan syvyyteen. Tämän perustustyypin yhteydessä on oltava tarkka salaojituksen ja kosteussulun kanssa kondenssiongelmien minimoimiseksi. Myös tämä perustustyyppi voidaan eristää. Sen voi myös varustaa lattialämmityksellä, mutta silloin tulee kääntyä ammattilaisen puoleen. Kysy neuvoja paikallisesta rakennustarvikeliikkeestä tai teetä työ ammattilaisella.

 

Lasiterassin lattiakorkeus

Tässä yhteydessä kannattaa miettiä myös, kuinka korkealla lasiterassin tulee olla: maantasolla, talon sisälattioiden korkeudella vai niiden välissä? Se riippuu paljon talon perustuksen korkeudesta, tontin ominaisuuksista ja siitä, mihin rappuset halutaan sijoittaa – lasiterassiin vai ulkopuolelle
puutarhan suuntaan.

Korkeussijainti ja kattokaltevuus

Katon liitäntä
Lasiterassi voidaan liittää joko suoraan talon seinään tai katonrajaan. Pienin kattokaltevuus on 4° (70 mm/m).

Tarkista mitat
Tarkista terassin oven ja mahdollisten ikkunoiden korkeus ylhäältä niiden ollessa auki, jotta ne eivät osu kattopalkkeihin. Sovita lasiterassin perustuksen korkeus sen mukaan.


Vala perustus

Jotta lasiterassista tulee kestävä, on parasta tehdä asiat kunnolla aina perustuksesta lähtien. Willab Gardenin eri osat istuvat hyvin yhteen. Huolellisuus on tärkeää valmistelu- ja asennustöissä.

Rakenna lasiterassi

Lasiterassin rakentamiseen pätee sama kuin kaikkiin muihinkin rakennusprojekteihin – valmisteluvaihe on tärkein, jotta lopputuloksesta tulisi paras mahdollinen!

Pohdittavaa, kun suunnittelet uutta lasiterassia

Willab Gardenin myyjät antaa hyviä vinkkejä siitä, mitä tulisi ottaa huomioon, kun suunnittelet lasiterassia puutarhaasi.