Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Lasiterassin säilytys

Lasiterassi osien säilytys ennen asennusta.

Liimapuu

Liimapuuta voidaan säilyttää ulkona pressun alla suojassa sateelta ja tuulelta.

Levitä liimapuuosat tasaisesti vähintään 300 mm:n korkeudelle maasta/lattiasta, että saat hyvän tuuletuksen. Laita alle riittävä määrä aluspuita, jotta osat eivät taivu tai väänny. On tärkeää, että ilma kiertää pressun ja liimapuun välissä. Pressu ei saa ulottua aivan maahan asti.

Varastointipaikan on oltava kuiva ja lumeton. Asfaltti tai karkea sepeli on hyvä alusta. Varastointipaikan tulee olla varjossa kevään, kesän ja syksyn aikana, sillä liimapuupaketin lämpötila ei saa olla korkeampi kuin ulkolämpötila. Muuten voi esiintyä kondenssia.

Kennomuovikatto

Kennomuovi tulee suojata auringonvalolta, lämmöltä ja kosteudelta ennen asennusta.
Jos kennomuovia säilytetään pinossa, sen lämpötila voi nousta korkeaksi, mikä voi olla haitallista. Esimerkiksi suojamuovin poistaminen voi olla vaikeaa.

Lasiosat

Lasiosia voidaan säilyttää ulkona pressun alla suojassa sateelta ja tuulelta. Lasiosia tulee säilyttää varjossa kevään, kesän ja syksyn aikana. On tärkeää, että ilma kiertää hyvin pressun ja yksittäisten lasien välissä. Pressu ei saa ulottua aivan maahan asti. Tämä johtuu siitä, että lasikerroksen lämpötila ei saa ylittää ulkolämpötilaa.