Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Uuden sukupolven lasiterassi

Tavallisesti lasiterassista tulee ehkä ensimmäisenä mieleen liimapuurunkoinen lasiterassi. Perinteisesti liimapuu on tavallisin runkomateriaali, mutta yhä useammat valitsevat vaihtoehdon – alumiinirunkoisen lasiterassin. Runko on helppohoitoinen ja ulkonäöltään hieman liimapuuta sirompi. Se tekee ulkonäöstä tyylikkäämmän ja modernimman.

Lasiterssi alumiinista, mies ja tyttö istuvat lasiterassin edustalla.

Nyqvistin perhe on saanut lasiterassinsa valmiiksi ja kertoo lasiterassiprojektistaan:
– Puhuimme pitkään, kuinka ihanaa olisi pidentää ulkosesonkia. Kun muutimme uuteen taloon, lasiterassin rakentamiselle oli täydellinen tilaisuus. Meistä alumiinirungon helppohoitoisuus oli suuri plussa, ja se on myös hieman kauniimpi kuin liimapuurunko, mikä luo lasiterassille ihanan tunnelman.

Ja lasiterassi löysi todella paikkansau udessa talossa! Siitä tuli uima-altaan ääreen tervetullut lisähuone, jota käyttää koko perhe. ”Halusimme siitä mahdollisimman suuren, ja että siihen osuisi ilta-aurinko. Koska teimme terassista niin suuren, siihen mahtuu sekä ruokailu- että oleskelutila. Ja käytämme sitä niin usein kuin mahdollista! Istumme ulkona huhtikuusta lokakuuhun. Ja sen jälkeen meillä on talvella ekstrasuuri jääkaappi!”

Lasiterssi aluminini edestäpäin katsottuna, liukuovet edustalla.

Alumiinirungoista tulee yhä suositumpia ympäri Eurooppaa, ja Willab Gardenilla siitä on nyt saatavilla kaksi mallia. Nyqvistin perheen valitsema alumiininen Pulpetti ja tämän vuoden uutuus – alumiininen Satulakatto. Lasiterassi, jossa on paljon tilaa reilun kattokorkeuden ansiosta.

Willab Gardenin myymälöissä on nähtävillä kaikki lasiterassimallit, ja se oli yksi tekijä, joka teki Nyqvistin perheen valinnan helpoksi. ”Kävimme läpi muutamia eri toimittajia, mutta päädyimme Willab Gardeniin muun muassa siksi, että alumiinirunko oli niin kaunis ja myymälässä käyminen oli ihana kokemus.”

Nyqvistin perheen kolme vinkkiä lasiterassin rakentamista suunnitteleville:

  1. Ajattele isosti! Suurta kokoa ei tule ikinä katumaan.
  2. Pohdi, millaisen lattian haluat. Valitsimme valetun laatan, lattialämmityksen ja päällimmäiseksi klinkkerin. Valina osui nappiin!
  3. Mieti, miten lasiterassia tullaan, käyttämään. sijoitimme lasiterassimme siten, että siihen osuu ilta-aurinko, koska halusimme ennen kaikkea pidentää ulkosesonkia.