Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Modernia tyyliä edustavat erilliset lasiterassit

Gränsbon perhe asuu Höllvikenissä suhteellisen hiljattain rakennetussa New England -tyylisessä talossa, joka sulautuu hienosti pienelle luonnontontille, jossa kasvaa mäntyjä ja kanervia. Heidän uusi erillinen satulakattoinen lasiterassinsa on moderni ja tyylikäs.

- Aloimme kierrellä jälleenmyyjiä nähdäksemme markki­noiden tarjonnan ja saadaksemme käsityksen siitä, kuinka suuri lasiterassin tulisi olla ja kuinka suurelta 15 m2 tun­tuu. Vietimme myös paljon aikaa verkossa, muun muassa katsomassa kuvia Pinterestissä saadaksemme kuvan siitä, mistä pidämme ja miltä halusimme sen näyttävän. Meille oli tärkeää, että se sopisi taloon.

- Eräänä viikonloppuna menimme Willab Gardenin näyt­telytilaan Båstadiin, valitettavasti toivomaamme mallia ei ollut pystytetty, mutta saimme silti hyvän kuvan ovien laadusta, katon ulkonäöstä ja niin edelleen. Tapasimme An­dreas Jönssonin, yhden myymälän lasiterassimyyjistä, joka näytti meille suunnitteluvaihtoehdot.

- Satulakatto ilman räystäitä on puhtaasti esteettinen valin­ta, se antaa hiukan nykyaikaisemman ilmeen kuin satula­katto räystäillä, Andreas sanoo.

Meillä oli ideana hankkia eristetty lasiterassi kevät-ke­sä-syksy-kausiin ja Andreas suositteli meitä päivittämään kevät-syksy Plus -kauteen saadaksemme paremmat lukot lasiterassiin. Siihen olemme tänään tyytyväisiä, Katrin sanoo.

- Lisärakennuksessa on niin monia asioita, joista pidämme. Toisaalta se antaa terassillemme luonnollisen kehyksen ja jollakin oudolla tavalla talomme tuntuu suuremmalta tontilla olevan lasiterassin ansiosta. Terassimme on myös nyt paremmin suojattu tuulelta. Lasiterassi on ehdotto­masti pidentänyt kesää meille, koska olemme loppukesällä ja syksyllä järjestäneet useita illallisia. Olemme myös asentaneet sinne kaasutakan, jonka avulla voimme käyttää tilaa pidempään. Se parantaa myös viihtyisyyttä iltaisin, Katrin kertoo.