Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Lasiterassin lattia

Lasiterassin lattian valitseminen ei ole helppoa, sillä on otettava huomioon monia asioita. Ensinnäkin on otettava huomioon tekniset näkökohdat eli se, mitkä materiaalit kestävät lasiterassin ankarassa ympäristössä kosteutta, kylmyyttä, voimakasta auringonvaloa ja nopeita lämpötilanvaihteluita. Sitten on tietysti esteettinen näkökulma - minkä lattian valitset, jotta tyyli ja tunnelma olisivat oikeat? Tässä on katsaus erilaisiin lasiterassissa käytettäviin lattiamateriaaleihin!

Haluatko eristämättömän vai eristetyn lasiterassilattian?

Kaksi asiaa on ratkaisevaa, kun valitset lattianpäällystettä lasiterassiisi:

 1. Mille alustalle lasiterassi rakennetaan? Valettu laatta vai puupalkisto?
 2. Suunnitteletko yksinkertaista, eristämätöntä lasiterassia vai eristettyä lasiterassia, jota usein kutsutaan talvipuutarhaksi?

  Willab Gardenissa olemme jakaneet lasiterassimme vuodenaikoihin, mikä helpottaa uuden lasiterassisi eristystason valintaa. Lue lisää Willab Gardenin lasiterassien kausijaosta.

Lasiterassin perustus vaikuttaa lattiapäällysteen valintaan - Lue lisää talvihuoneen perustustöistä täältä. Myös vuodenaika (eristysaste), jota varten lasiterassi on rakennettu, määrittää vaihtoehtosi, ja tässä on katsaus lattianpäällysteisiin ja siihen, minkä tyyppiseen lasiterassiin ne voidaan asentaa.

Klinkkeri - ylellinen ja klassinen lattiamateriaali

Klinkkeri on hyvä valinta lasiterassin lattiamateriaaliksi, sillä se antaa ylellisen tunnelman. Valittavana on monia kauniita laattoja - värin, pinnan ja koon valinnalla saadaan aikaan täysin erilaisia vaikutuksia. Voit myös vaihdella tyyliä valitsemalla erilaisen asennusmallin. Klassinen ristikko vai limitetty sauma - kumpi sopii parhaiten tyyliisi? Toinen ajaton kuvio on kalanruoto - inspiroidu siitä, miten muut ovat tehneet sen!

Käytä samoja laattoja terassilla lasiterassin ulkopuolella ja luo hienovarainen yhteys sisä- ja ulkotilojen välille.

Mitä minun on otettava huomioon, kun haluan laatat lasiterassiini?

 • Valettu betonilaatta - mieluiten lattialämmityksellä varustettuna
 • Käytä pakkasenkestäviä laattoja ulkokäyttöön
 • Vaaleampi lattia on parempi, sillä tumma lattia voi kuumentua kuumina kesäpäivinä

Lasiterassi puupalkistolla - edullinen puulaudoitus

Yleinen lattianpäällystevalinta lasiterasseille on laudoitus. Harvalaudoitus on yleisin lattiapäällyste yksinkertaisissa, eristämättömissä lasiterasseissa. Sinulla voi olla jo olemassa oleva terassi tai patio, jossa on puinen terassilattia, jonka päälle haluat asentaa lasiterassin. Hyvä vinkki puulattian viihtyisyyden ja kodikkaan tunnelman lisäämiseksi on maalata se sävytetyllä öljyllä! Katso, miten hieno lopputulos syntyi, kun sisustusbloggaajamme Hanna stailasi kaksi lasiterassia puulattian vaaleamman harmaan ja tummemman värin avulla.

Mitä minun on otettava huomioon, kun haluan puulaudoituksen lasiterassiini?

 • Puulattia voidaan hyvin asentaa puupalkistolla - sekä eristetylle että eristämättömälle
 • Valitse terassilauta, joka on kyllästetty tai muulla tavoin käsitelty kosteutta kestäväksi
 • Anna laudoituksen kuivua perusteellisesti ennen öljyn tai maalin levittämistä

Laminaattilattia lasiterassilla

Laminaattilattia voi houkutella, koska se on usein edullinen ja helppo asentaa. Emme kuitenkaan suosittele asiakkaillemme laminaattilattian käyttöä lasiterassilla, sillä se ei siedä kosteutta eikä nopeita lämpötilanvaihteluita. Valitse mieluummin vinyylilattia, josta voit lukea alla!

Vinyylilattia lasiterassille

Moderni vinyylilattia soveltuu laminaattia paremmin lasiterassille. Se asennetaan täsmälleen samalla tavalla kuin napsulattia, eli osat "napsahtavat" yhteen ilman liimausta tai naulausta. Vinyylilattia on kestävä ja kosteudenkestävä, ja se on helppo puhdistaa. Tarjolla on monia upeita malleja ja pintoja, joten voit löytää juuri sinun tyyliisi sopivan. Haittapuolena on, että se ei myöskään siedä liian suuria lämpötilanvaihteluita, eikä sitä suositella, jos sinulla on eristämätön moderni vinyylilattia ja/tai lattia altistuu paljon auringolle tai jos talvihuoneessa on lasikatto.

Mitä minun on otettava huomioon, kun haluan vinyylilattian lasiterassiini?

 • Alustan on oltava kiinteä ja vakaa - eristetty puulattia tai valettu laatta
 • Vältä liiallisia lämpötilaeroja, esim. käyttämällä varjoverhoja katossa ja aurinkovarjoja/verhoja ikkunoissa
 • Muista, että tummat lattiat keräävät enemmän lämpöä kuin vaaleat lattiat

Lattiamatto lasiterassilla

Unohda entisaikojen vaikeasti puhdistettavat, räikeän väriset kokolattiamatot ja tervehdi nykyaikaisia, ulkokäyttöön suunniteltuja, säänkestäviä lattiamattoja! Nykyään kokolattiamattoja on saatavilla hillityissä ja tyylikkäissä väreissä, joiden rakenne on miellyttävä ja helposti puhdistettava. Mukava kävellä ja viihtyisän tuntuinen, kokolattiamatto on erittäin hyvä vaihtoehto lasiterassille. Ulkokäyttöön valmistetut matot kestävät sään ja lämpötilan vaihteluita ja kestävät auringon haalistavia säteitä. Toinen suuri etu on se, että matto voidaan asentaa suoraan olemassa olevan terassin päälle - täydellistä, jos haluat päivittää vanhan lasiterassin. 

Mitä minun on otettava huomioon, kun haluan lattiamaton lasiterassilleni?

 • Valitse matto, joka on tehty ulkokäyttöön
 • Voidaan asentaa suoraan olemassa olevan puulattian tai muun lattian päälle
 • Toimii sekä eristämättömissä että eristetyissä lasiterasseissa

KATSO MYÖS NÄMÄ:

Lasiterassin tuuletus

Riippumatta siitä, onko lasiterassisi talvieristetty vai yksinkertaisempi lämmittämätön lasiterassi, hyvä tuuletus on tärkeää. Se minimoi höyryn ja kondenssin muodostumista laseihin ja pitää...

Pohdittavaa, kun suunnittelet uutta lasiterassia

Willab Gardenin myyjät antaa hyviä vinkkejä siitä, mitä tulisi ottaa huomioon, kun suunnittelet lasiterassia puutarhaasi.

Modernia tyyliä edustavat erilliset lasiterassit

Gränsbon perhe asuu Höllvikenissä suhteellisen hiljattain rakennetussa New England -tyylisessä talossa, joka sulautuu hienosti pienelle luonnontontille, jossa kasvaa mäntyjä ja kanervia. Heidän uusi...