Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Aika siirtyä ulos!

Nyt voi tuntea, kuinka valo alkaa palata, puutarha alkaa pikkuhiljaa herätä eloon ja sen myötä myös halu istua ulkona!

Inspiraatioartikkeli: Aika muttaa ulos!

Riippumatta siitä, aiotko viettää aikaasi lasiterassilla, kasvihuoneessa, parvekkeella tai puuterassilla, haluat varmasti sisustaa nämä tilat jollain tavalla. Joskus on olemassa pohja, jolle rakentaa, ja joskus on aloitettava nollasta. Kummassakin tapauksessa tarvitaan aina jonkinlaisia kalusteita, ja samalla näihinkin tiloihin hiipii muutamia tekstiilejä. Ajattelinkin, että syventyisimme niihin hetkeksi.

Ulkotilan kalusteet

Minulta kysytään usein sekä myymälässä että blogissa, millaisia kalusteita kannattaa hankkia lasiterassille tai kasvihuoneeseen.

Kasvihuone: Kasvihuoneeseen on aina sijoitettava ulkotiloihin sopivat kalusteet, koska se on todella kostea ympäristö niin kesällä kuin talvellakin, ja koska se on juuri kasvihuone vaikka käyttäisitkin sitä vain oleskeluun. Valitse siis ulkokalusteet, niin sinun ei tarvitse surra huonekalujen piloille menemistä. Pehmustetut sisähuonekalut ovat ehdoton ei kasvihuoneessa!

Lasiterassi: Lasiterassille kalusteet voidaan valita hieman vapaammin, mutta kaikki riippuu siitä, kuinka hyvin eristetty lasiterassisi on, lämmitetäänkö sitä talvella jne. Talvieristämättömään lasiterassiin, jota käytetään keväästä syksyyn, pätevät periaatteessa samat ”säännöt” kuin kasvihuoneeseen. Käytä ulkoilmaan suunniteltuja huonekaluja, jotka kestävät kosteutta ja märkyyttä. Näin vältät pettymyksen, joka syntyy kosteuden pilatessa jonkin huonekalun.

Jos lasiterassisi on talvieristetty, voit valita vapaammin, mutta pidä edelleen mielessä, että lasiterassi ei ole talon laajennusosa. Pidä aidot matot sisällä talossa!

Jos olet epävarma, mitä eristetty/eristämätön lasiterassi tarkoittaa, vieraile verkkosivullamme.

Luettavaa: Aika muuttaa ulos!

Ulkotilan tekstiilit

Minusta on hauska viedä tekstiilejä myös ulos, mutta eivätkö ne mene pilalle? Kyllä, ne voivat mennä pilalle, joten valitsen ne huolella!

Juuri nyt valittavana on suuri määrä mattoja ja muita tekstiilejä, jotka on suunniteltu siten, että niitä voidaan käyttää ulkona. Kannattaa myös tutustua erikoismateriaalista, kuten muovista, juutista ja sisalista valmistettuihin mattoihin, sillä ne kestävät usein kosteutta ja märkyyttä hieman paremmin.

Entä tyynyt? Ja muut tekstiilit? Saatavilla on yhä enemmän tyynyjä, jotka on suunniteltu ulkokäyttöön. Ne on useimmiten valmistettu polyesteristä tai akryylistä ja käsitelty kyllästeellä. Valitsen tämäntyyppiset tyynyt, kun sisustan ympäristöjä, jotka altistuvat täysin säälle. Ne selviytyvät hyvin sohvalla, kun päällä on peite, kun sitä ei käytetä.

Lasiterassilla ja kasvihuoneessa käytän tavallisia tyynyjä, mutta valitsen useimmiten hieman edullisempia vaihtoehtoja. Itse asiassa useimmiten tyynyt haalistuvat auringossa. Lasken niin, että tyynyt kestävät noin 2–3 kautta, joten kannattaa ehkä etsiä UV-kestäviä kankaita. Muista siirtää tyynyt sisään syksyn saapuessa!

Ulkotilan valaistus

Kun haluat valaista lasiterassisi tai kasvihuoneesi, varmista, että ostat oikeanlaiset valaisimet. Kaikkien eristämättömässä kasvihuoneessa olevien lamppujen tulee olla IP44-luokiteltuja. Valikoima pieneni heti – mutta viime vuosina on tapahtunut paljon. Tänä vuonna Willab Garden lanseeraa lasiterassin runkoihin integroitavan LED-valaistuksen, joka on mukautettu lasiterassin ilmastoon. Ja myymälöissämme on jo pitkään ollut saatavana superkauniita PR Homen lampunvarjostimia, jotka kestävät kosteutta ja märkyyttä. Myös uusia malleja on
tulossa keväällä!

Jos sinulla on terassi tai puuterassi, voit käyttää aurinkokennolamppuja. Valitse hieman parempi laatu, niin saat enemmän valoa ja lamput valaisevat pidempään. Valikoimassamme on todella hienoja ja laadukkaita aurinkokennovalaisimia, joita on saatavilla sekä pöydälle että lattiaan sijoitettavina malleina. Ihanan ulkotilan voi nyt sisustaa helpommin kuin koskaan ilman sähköliitäntää tai kalliita asennuksia.