Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Viljelyn parantava voima

Päälle päin taiteilija Karl Martindahl näytti elävän unelmaelämää, kun hänen mielenterveytensä yhtäkkiä romahti. Kasvihuoneen hankkimisesta ja viljelyn aloittamisesta tuli tärkeä osa kuntoutumista. - Todellinen käänne tuli, kun panin käteni maahan!

Mur Plus 5, 25,7 m2, mustaksi maalattu.

Tapaamme vahvan ja onnellisen Karl - tai Kalle - Martindahlin kahvikupin äärellä kasvihuoneessa aivan Vättern-järven vieressä Jönköpingin ulkopuolella. Hän on palannut taiteilijaksi ja lauluntekijäksi, hän luennoi ja on kirjoittanut avosydämisen kirjan - Hyvä sato - viljelyn parantavasta voimasta muutaman vuoden mielisairauden jälkeen.

Päälle päin Kalle näytti elävän unelmaelämää TV:ssä ja näyttämöllä, mutta sisäpuolella kaikki muuttui koko ajan synkemmäksi. Kirjassaan hän kuvaa rankkaa matkaansa ja lopussa tapahtunutta käännettä.
Olen kiitollinen terveydenhuollolta saamastani avusta, mutta juuri viljely - käsien työntäminen multaan - antoi minulle potkun oikeaan suuntaan”, Kalle sanoo ja lisää, että tutkimukset osoittavat, että käsiimme tarttuvat maaperän bakteerit, jotka hengitämme sisään tai syömme - todella laukaisevat kehon serotoniinijärjestelmän.

—Se on luonnollista itselääkitystä, tietysti se on hienoa! Puutarhaa, joka ympäröi perheen viehättävää puutaloa vuodelta 1907, kehitetään jatkuvasti uusilla penkeillä, lavakauluksilla ja projekteilla - se on täynnä ”järjestettyä kaaosta”, laatikot ovat ruutukuviossa - kuten Manhattan - kuvailee Kalle itse. Tänä vuonna puutarhaa täydennettiin lopulta Willab Gardenin kasvihuoneella - Mur Plus 5, 25,7 m2 ja se antoi vauhtia sekä viljelylle että Kallelle itselleen.

Seurustelua ”paljaan taivaan alla”

- On upeaa, että tähän tulee periaatteessa valmis talo, vain kokoonpanoa vailla!
Kalle päätti valaa laatan ja asentaa kasvihuoneen rapatun harkkomuurin päälle.
- Se kerää lämpöä ja antaa tasaisemman lämpötilan, lempeät kasvit saavat varjoa kevätauringossa ja se on mukavaa!
Perhe viettää paljon aikaa kasvihuoneessa ja on sisustanut sen viehättävästi puuhuonekaluilla ja vanhoilla tavaroilla, kuten kuluneella kitaralla.
- Tämä on loistava paikka viettää aikaa myös talvella, Kalle kertoo ja kertoo yleensä nautittavansa lämmintä omena-, päärynä- ja kanelimehua.
- Lähes paljaan taivaan alla, koska se on lasikatto, hän toteaa. Kasvihuone on puutarhan jatke, mikä tarkoittaa pidempää kasvukautta ja että voin kasvattaa enemmän - mikä antaa suuremmat mahdollisuudet tuntea olonsa hyväksi, Kalle selittää.

Puutarhamyymälä autotallissa

Kevään saapuminen tarkoittaa luonnollisesti uuden kauden alkua Karl Martindahlille, jolla on niin vihreät sormet, että perhe avasi äskettäin pienen puutarhamyymälän autotalliin.
- Aloitan melko aikaisin siementen kasvattamisen sisätiloissa. Kasvihuoneessa se on täynnä siemeniä ja kasvualustoja - se on täynnä kevään elämää.
Kahvit on pian juotu ja Kalle lähettää pari neuvoa kaikille, jotka harkitsevat kasvihuonetta.
- Älä osta liian pientä, et tule koskaan katumaan ison ostamista.
Mutta ennen kaikkea - lopeta harkitseminen ja hanki yksi. Kasvihuone parantaa elämää!

Tietoja kasvihuoneesta Euro-Serre Mur Plus 5

Kasvihuone muurilla antaa luotettavan ja kodikkaan vaikutelman. Se luo tunteen puutarhassa olevasta pienestä mökistä, jota voi käyttää monella eri tavalla. Korkeammalla muurilla näkyvyys sisälle on pienempi, joten se sopii hyvin huvimajakäyttöön. Matalampi muuri päästää enemmän valoa sisään ja sopii parhaiten viljelyyn. Voit valita alustalle eri korkeutta, 43, 63 tai 83 cm. Muuri ei sisälly toimitukseen, joten voit itse vaikuttaa ulkonäköön.

Katso lisää täältä: Euro-Serre Mur Plus 5

Kasvihuone muurilla

"
Kasvihuone parantaa elämää!
Karl Martindahl
"

Kasvihuone inspiraatiota

Lue inspiroivia artikkeleita kasvihuoneista ja viljelystä, kuuntele puutarha podcasteja ja paljon muuta!


Kasvihuoneen valinta

Olemme keränneet tänne paljon hyviä vinkkejä ja ajatuksia sinulle, joka aiot ostaa kasvihuoneen!