Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Tilaa ruokanautinnolle ja oleskelulle

Kun kevättuulet ovat kylmiä ja ihana kevätaurinko tulee esiin, Carl menee ulos kasvihuoneeseen - ja laittaa ruokaa. Perheen puutarhaunelma alkoi hieman epätavallisesti eikä siinä alun perin ollut kyse kasveista eikä niiden kasvattamisesta. Heidän unelmansa oli luoda täydellinen ruokailutila, jossa on ruoka ja yhdessäolo on helppoa ja luonnollista.

Carl ja Anna kasvihuoneensa edessä

Carl on lasin ympäröimä kaikista ilmansuunnista ja leipoo perheelle pitsaa.

– Olen aina pitänyt leipomisesta ja ruoanlaitosta. Ruoka- ja viinimessuilla Tukholmassa näin tämän uunin, joka on valmistettu Portugalissa. Ihastuin siihen välittömästi, joten ostimme 800 kg painavan uunin. Siitä heräsi seuraava kysymys: mihin uuni laitetaan? Silloin saimme idean rakentaa kasvihuone, joka toimii ruokailutilan ja keittiön yhdistelmänä. Siellä ruoka on keskipisteenä ja kasvit jäivät oikeastaan hieman taka-alalle. Nyt siis käytämme sitä olohuoneena, keittiönä ja ruokailutilana suurimman osan vuodesta.

Pitsaherkuttelua kasvihuoneessa

Pidempi kausi

Uuni antoi lähtölaukauksen pariskunnan ensimmäisen kasvihuoneen hankintaan. Carlin ja Annan maaseutuasunto on merenrannalla Trosassa Tukholmasta etelään. Se on täydellinen paikka viettää vapaa- aikaa ulkona ja nauttia ihanasta luonnosta. Kasvihuoneen avulla he eivät luoneet ainoastaan tilaa ruoasta nauttimiseen, vaan myös mahdollisuuden kauden pidentämiseen ja ulkona vietettävien tuntien lisäämiseen joka päivä.

– Kun aurinko laskee puiden taakse, kesäiltaisin tulee hieman kylmä, ja silloin on ikävää, jos joutuu menemään sisään. Tällä tavalla ulkona vietetyistä illoista tulee pitkiä. Ja saimme mukaan myös merinäköalan kasvihuoneesta, Anna kertoo.

Kotitekoisia mausteita tarjoillaan kasvihuoneessa

Sähkö ja vesi ovat käytännöllisiä

Jo helmikuussa auringon tullessa esiin kasvihuonetta voi käyttää ulkolounaisiin ja oleskeluun. Eivätkä siellä viihdy ainoastaan Carl ja Anna, vaan kasvihuonetta käyttävät usein myös aikuiset tyttäret, jotka tulevat mielellään käymään ja ottavat ystäviään mukaan pieniä illanviettoja varten.

– Carl pitää ruoanlaitosta, minä pidän ruoan syömisestä. Sitten otamme esiin Yatzyn ja pelaamme. Tämä tila on todellakin viihtymistä varten. Sen ansiosta elämässä on vähemmän telkkaria ja enemmän yhdessäoloa. Se on fantastista!

Viihtyisä paikka kasvihuoneessa

Mutta ihana ruoka on punainen lanka. Kaikkea kokonaisina grillatuista kanoista pitsoihin, leipään ja uunivihanneksiin.

– Sitten aloimme ajatella, että ehkä meillä pitäisi olla myös sähköt täällä ulkona, ja sitten oli luontevaa vetää myös vesijohto. Ja se on ollut todella käytännöllistä! Eikä vähiten siksi, että vesijohdon ansiosta olemme alkaneet kasvattaa enemmän kasveja ruoanlaittoon. Pidämme erityisesti tuoreista yrteistä, ja nyt kasvatamme etupäässä meloneja, tomaatteja ja yrttejä. Kiinnostus ansiosta olemme alkaneet kasvattaa enemmän kasveja ruoanlaittoon. Pidämme erityisesti tuoreista yrteistä, ja nyt kasvatamme etupäässä meloneja, tomaatteja ja yrttejä. Kiinnostus lisääntyy ansiosta olemme alkaneet kasvattaa enemmän kasveja ruoanlaittoon. Pidämme erityisesti tuoreista yrteistä, ja nyt kasvatamme etupäässä meloneja, tomaatteja ja yrttejä. Kiinnostus lisääntyy koko ajan, ja pyrimme kasvattamaan vihanneksia ja hedelmiä mahdollisuuksien mukaan. On luksusta voida poimia vähän viinirypäleitä alkuruoaksi juustojen kanssa, Carl kertoo.

– Tuntuu siltä, että olemme ottaneet pienen askelen kohti omavaraisuutta kasvattamalla itse sen, mitä voimme, ja valmistamalle sen maukkaasti. Tästä investoinnista tuli meille melkein kuin elämäntapa.

Ei voi olla huomaamatta, miten tyytyväinen pari on rakennusprojektiinsa. He ovat saaneet hyvän paikan, jossa he viihtyvät yhdessä – paikan, jossa he voivat juhlia juhannusta ja rapujuhlia – häiritsemättä kuitenkaan naapureita. Mutta viihtyisät illat houkuttelevat ottamaan myös naapurit mukaan! He tulevat mielellään käymään ja nauttimaan yhdessä lasillisen roséta. Se on mukavalla tavalla luonnollista ja helppoa.

Kasvihuoneen sisällä on vakaa pitsauuni

– Willab Gardenin verkkopalvelun avulla pystyimme helposti piirtämään ja valitsemaan eri tarvikkeiden ja mallien välillä. Se toimi todella hyvin. Olimme aluksi piirtäneet vain yhden kaksoisoven, mutta myyjä vinkkasi, että toinen ovi olisi hyvä, jotta saa läpivedon. Sitä emme olisi koskaan osanneet ajatella itse. Jos ei ole rakentanut tai omistanut kasvihuonetta aiemmin, niistä ei tiedä paljoa, joten heidän vinkkinsä olivat arvokkaita. Värivalikoima oli myös todella hyvä. Päädyimme valitsemaan punaisen kasvihuoneen, joka on linjassa punamultaisen mökkimme kanssa, ja se toimii hyvin listojen ja profiilien kanssa.

– Erityisesti olemme iloisia siitä, että valitsimme vähän isomman kasvihuoneen kuin aluksi ajattelimme. Saamme todellakin tilaa yhdessäoloon, ruoanlaittoon ja kasvien kasvatukseen.

Tietoa kasvihuoneista Euro-Serre Mur Maxi 4

Tyylikäs muurikasvihuone, joka sopii kaikkiin puutarhoihin. Valitset itse, millaisen muurin haluat rakentaa. Näin ollen voit valita kasvihuoneesi vanhoja klassisia tiiliä tai rapatun muurin, jolla saat aikaan modernimman vaikutelman. Valinta on sinun! Korkeampi muuri tuo vähemmän näkyvyyttä ja soveltuu hyvin käytettäväksi huvimajana. Matalampi muuri päästää enemmän valoa sisään ja sopii parhaiten viljelyyn.

Lue lisää: Kasvihuone Euro-Serre Mur Maxi 4

 

Kasvihuone muurilla