Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Kevät kasvihuoneessa

Milloin on kevään ensimmäinen päivä? Päivä, jota olemme kaivanneet pitkään ja josta puhumme niin paljon. Huomaammeko edes, kun se koittaa? Vai huomaammeko sitten, kun kevät on ohi ja kesä on saapunut, että kevät tuli yhtä nopeasti kuin katosikin.

Se miten kasvihuoneen ala käytetään, vaihtelee vuodenaikojen mukaan ja voi erota paljonkin vuodesta toiseen kunnianhimosta riippuen. Keväällä kylvöt vievät jokaisen pienen neliön kasvihuoneestani. Kylvöalusta, joka toimii sekä työtasona että multapenkkinä kylvöä varten, on korvaamaton. Kylvöalustassa ei ole jalkoja, vaan se on riippuva rakenne, jonka ansiosta sen alla on hyvin säilytystilaa.

Betonikivilaatta on minusta täydellinen kasvihuoneeseen. Kivi varastoi lämpöä päivän aikana, ja sen ansiosta kylminä öinä sisällä kasvihuoneessa ei tule niin kylmä kuin sen ulkopuolella.

Jos haluaa istuttaa viiniköynnöksiä tai kenties  persikkapuita, voi jättää osan lattiasta ilman kivilaattoja ja laittaa sen sijaan avoimen multapenkin. Suuriksi kasvavien kasvien juuret on istutettava maahan, sillä ruukussa ei ole riittävästi tilaa muutaman vuoden kuluttua.

Jos kasvihuoneessa on pöytä, sen ääressä voi istua ja syödä lounasta aurinkoisina kevätpäivinä. Minun tapauksessani kasvihuoneessa on vain vähän tilaa seurustelulle keväisin. Se on nimittäin täynnä kylvöjä ja kasvavia taimia.

Myöhemmin, kun lämpö saapuu ja yöpakkasten riski on ohi, istutan kylvöni ulos istutuslaatikoihin. Silloin kasvihuoneessa on enemmän tilaa perheelle. Siitä me kaikki pidämme. Illoista tulee valoisampia, ja on aivan verratonta istua silloin kasvihuoneessa ja aistia maan tuoksu, teekupista nouseva höyry ja lintujen viserrys, joka ei hiljene lähes koskaan.

Pian...hyvin pian saan kokea taas nämä ihanat illat. Jos et ole kokenut iltoja kasvihuoneessa koskaan aiemmin, toivon että saat siihen mahdollisuuden tänä vuonna! Toivotan ihanaa kasvihuonevuotta.

Katso täältä lisää kasvihuoneen kalusteita, jotka yksinkertaistavat arkea kasvihuoneessa: Kasvihuoneen kalusteet ja tarvikkeet

Kasvihuone muurilla
Rebecca


Kasvihuone inspiraatiota

Lue inspiroivia artikkeleita kasvihuoneista ja viljelystä, kuuntele puutarha podcasteja ja paljon muuta!


Kasvihuoneen valinta

Olemme keränneet tänne paljon hyviä vinkkejä ja ajatuksia sinulle, joka aiot ostaa kasvihuoneen!