Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Emilian kasvihuoneunelma -unelmista totta

Moikka! Olen Emilia, kahden lapsen äiti, vaimo ja bloggaaja. Intohimoinen sisustaja, esteetikko, puutarhahöpsö ja ikuinen haaveilija. Uusi Kuu -blogissani pääset seuraamaan yhden unelmani toteutumista, Emilian puutarhaa koristaa Willab Gardenin Mur Maxi 4 -kasvihuone.

Kuusi vuotta sitten toteutui yksi elämäni suurimmista unelmista. Muutimme keskustan ulkopuolelle ja katuvalojen ulottumattomiin, vanhaan punaiseen taloon, jossa on narisevat lautalattiat. Valkoiseksi maalatut, sillä se oli ollut unelmani jo vuosia. Sipsutella villasukissa valkoisella puulattialla. Muuton yhteydessä myös puutarhamme koko kuusinkertaistui. 1000 neliön tontilta keskelle vanhaa puutarhaa, jota rajaa metsät ja pelto. Tosin myös tie, mutta suotakoon se, koska sen toisella puolella virtaa joki. Niin talon kuin puutarhankin potentiaali piti vain nähdä. 1970 luvulla lasketut katot sekä korkkilattiat ja liki umpeen kasvanut puutarha - joka tosin kuulemani mukaan oli joskus ollut enemmän kuin upea. Työtä on riittänyt, mutta joka kerta kun joku huomauttaa, että puutarha alkaa muistuttaa entistään, koen ihan pikkuruisen ylpeydentunteen. Ehkä suurin hetki oli se, kun puutarhan aikoinaan perustaneen pariskunnan tytär ajoi talomme ohi ja pysähtyi kertomaan, kuinka onnellisia hän uskoisi vanhempiensa olevan, jos he olisivat näkemässä pelastustyömme. Tuo hetki säilyy mielessäni.

Niin talo kuin puutarhakin on vaatinut minulta ja mieheltäni työtä ja aikaa. Toisaalta yhdessä tekeminen ja yhteisten unelmien parissa puurtaminen on hitsannut meitä myös yhteen.  Vaikka työtä on edelleen paljon (eikä se toki koskaan lopukaan), lasten kasvaessa ja suurimpien projektien valmistuttua nyt on myös aika nauttia. Palkita itsensä uurastuksesta ja motivoida itseään jatkamaan. Meille Willab Gardenin kasvihuone on juurikin tätä. Yksi suuri unelma, jonka aika on vihdoin koittanut!

Koska talossamme ei ole katettua terassia, ja sellaisen ainoa luonteva sijoituspaikka olisi pohjoisella seinustalla, kasvihuoneunelmamme on huvimajatyylinen viherhuone. Paikka jossa istua myös ne vielä kirpeän viileät kevätillat ja suunnitella tulevan kesän työlistaa. Mutta myös tila, johon istahtaa hämärtyvistä syysilloista nauttimaan. Koska puutarha on paikka jossa pitää voida nauttia. Tehtyjen ja tekemättömien töiden lisäksi ihan vain hiljentyä ja ladata akkuja. Nauraa, iloita ja nauttia elämästä.

Kasvihuoneen nousemista puutarhaamme pääset seuraamaan blogistani ja Instagram tililtäni. Niin ja tietysti sitä, miltä elämä kasvihuoneessa näyttää. Paitsi kesällä, myös neljänä muuna vuodenaikana; Syksyllä, talvella, keväällä ja jouluna. 

Uudenkuun Emilia