Willab Garden logoWillab Garden logoWillab Garden

Rakenna unelmakasvihuoneesi ja luo viljelyparatiisisi

Wilkensin perheen viljelyparatiisi keskellä Skånea tarjoaa maagisen näkymän Tjörnarpssjölle. Tänä keväänä he rakensivat unelmakasvihuoneensa, Tropic Mural -seinustakasvihuoneen, joka seisoo talon läntisellä seinustalla. Vihreä kasvihuone, joka sulautuu puutarhan vehreyteen ja talon punaiseen julkisivuun. Perhe pääsee kasvihuoneeseen suoraan alakerran keittiöstä ja olohuoneesta.

Drömlikt växthus

Haaveilimme paikasta, jossa voisimme syödä yhdessä, mutta myös viljellä ja tunnelmoida yhdessä, Konrad kertoo. Pidimme ajatuksesta, että voisimme jatkaa viljelyä pidemmälle syksyyn/talveen! Tropic Mural sopi meille täydellisesti reilun kokonsa ansiosta ja koska se pidentää kasvukautta eristyslasilla ja eristysmuovilla.

Arki kasvihuoneessa
Olemme kasvihuoneessa joka päivä, kastelemme kasveja, kuivamme yrttejä, syömme illallista, ja koska se on talon vieressä, kävelemme sen läpi myös puutarhaan mennessämme.

”Haaveilimme paikasta, jossa voisimme syödä yhdessä, mutta myös viljellä ja tunnelmoida yhdessä”

willabgarden25aug2020nr022.jpg

Olemme lähes omavaraisia hedelmien ja vihannesten suhteen.
Esikasvatamme kasvihuoneeseen meneviä kasveja kasvivalojen alla, jotta meillä myöhemmin olisi voimakkaita kasveja ja paljon syötävää. Se ei ole vaikeaa, mutta ei saa pelätä, että menee likaa kynsien alle. Käytämme vähän aikaa joka päivä ja kasvatamme asioita, joita haluamme syödä paljon. Kasvihuoneessa on tänä vuonna ollut paprikaa, erilaisia tomaatteja, kurkkuja ja chiliä. Säilömme kaiken, mitä kasvatamme kypsentämällä, kuivaamalla ja pakastamalla, jotta voisimme syödä niitä vuoden aikana. Mikrovihreät ovat myös yksinkertaisia ja maukkaita, kaada vain joitain siemeniä multaan ja kastele.

Parasta kasvihuoneessamme
Talon lisähuone, joka on aina valoisa, kun aurinko paistaa! Lisäksi halusimme kasvattaa myös keväällä/syksyllä/talvella, ja kasvihuone antaa meille siihen mahdollisuuden. Valitsemamme Tropic-mallin katon eristysmuovin paksuus on 16 mm ja seinien eristyslasin paksuus on 14 mm, ja ne eristävät vähän paremmin. Katon eristysmuovi suojaa kasveja auringon teräviltä säteiltä ja seinien lasi tarkoittaa, että saat silti upean näkymän, kuten täällä, josta voimme katsella järvelle. Valitsimme myös useita ovia, jotka vievät meidät ulos puutarhaan eri suuntiin, jolloin kasvihuone ei rajoita sitä, mistä voimme mennä puutarhaan.

willabgarden25aug2020nr083.jpg

Puutarhasta puhuen Linda sanoo, että tontti on muuttunut metsästä puutarhaksi lyhyessä ajassa. Kasvihuoneen toisessa päässä kasvaa tuleva hedelmätarha, ja puutarhassa on paljon kasvipenkkejä ja marjapensaita. On selvää, että Lindalla ja Konradilla on palava kiinnostus viljelyyn. He ovat todella luoneet viljelyparatiisin Skånen keskelle.

Kasvihuone seinää vasten

Tietoja kasvihuoneesta Euro-Serre Tropic Mural 308

Seinää vasten asennettu kasvihuone erityisen vahvoilla profiileilla ja 14 mm:n eristyslasilla - vaihtoehtoisesti 16 mm:n eristysmuovilla. Koska Tropic-seinustakasvihuoneissa on paksumpi lasi kuin perinteisissä kasvihuoneissa, kasvihuoneessa on tasaisempi ilmasto. 16 mm:n eristysmuovi eristää jopa lasia paremmin kylmässä tai kuumassa ja on erinomainen valinta sinulle, joka haluaa luoda kasveillesi optimaalisen kasvuilmaston. Kun kasvihuone asennetaan seinää vasten, seinä voi myös auttaa tasoittamaan lämpötilaeroja. Voidaan sanoa, että lämpö varastoituu seinään päivällä ja vapautuu kasvihuoneen sisään viileämpänä yönä. Lisämaksusta Tropic Mural on saatavana 25° kattokaltevuudella ja/tai 20 cm korotuksella.

Lue lisää täältä: Euro-Serre Tropic Mural 308